Kia C’eed 2012 – nove fotografije

0
1801
12_kia_ceed0.jpg
NAS SPONZOR

Kia je objavila zvanične fotografije novog modela C“eed, koji će imati premijeru na predstojećem Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi. Nove fotografije otkrivaju enterijer kojim je Kia pokušala da udahne osećaj automobila više klase.

 

 

12_kia_ceed1.jpg

 

Novi C“eed je duži, širi i niži od prethodnika, ali ima isti međuosovinski razmak. Dizajnerski pripada stilu koji je Peter Šrejer nametnuo svim novim Kijama. To uključuje LED dnevna svetla, upotrebu hroma i postavljanje amblema marke na haubu, umesto na rešetku, po ugledu na automobile premijum klase.

 

12_kia_ceed2.jpg

 

Kia navodi da je kabina više orijentisana prema vozaču, a u unutrašnjosti su upotrebljeni kvalitetniji materijali. Kia najvljuje napredak u funkcionalnosti komandi na centralnoj konzoli, koja je zakrivljena prema vozaču, ekran osetljiv na dodir i poboljšanu ergonomiju.  Glavne kontrole, poput onih za audio sistem i klima-uređaj, su odvojene, kako bi novi  C“eed ostavio utisak većeg automobila. Kia navodi da je u kabini povećana upotreba mekših materijala i hroma.

 

12_kia_ceed3.jpg

 

Kia će pokušati da jasno razdvoji Pro Cee“d (troja vrata) od modela sa pet vrata. Izvor iz Kije potvrdio je da će Pro Cee“d imati izraženiji sportski pedigre, slično ko što Volkswagen pozicionira Scirocco prema konzeravativnijem Golfu.

Za sada još nema detalja o paleti motora. Kia navodi da će u junu početi prodaja novog C“eeda sa pet vrata, dok u septembru na tržište stiže karavan. Premijera Pro C“eeda planirana je za 2013. goidinu, a verzija sa unapređenim performansama stiže kasnije te godine.

 

Prethodni tekstPredstavljen lakši i brži Ferrari California
Sledeći tekstGP2: Felipe Nasr obezbedio mesto u GP2

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here