Predstavljen lakši i brži Ferrari California

0
1178
12ferrari_california0.jpg
NAS SPONZOR

Ferrari je za Međunarodni sajam automobila u Ženevi najavio premijeru lakšeg i bržeg modela California, čija proizvodnja je već počela. Težina automobila smanjena je za 30kg, a snaga motora povećana za 30KS.

 

12ferrari_california2.jpg

 

Novi Ferrari California opremljen je poznatim V8 motorom zapremine 4,3 litara, koji sada isporučuje 490KS, uz 505Nm pri 5000 obrtaja, zahvaljujući novoj izduvnoj grani i mapiranju motora.

Primenom najnovije tehnike obrade aluminijuma i konstrukcionih tehnologija u proizvodnji šasije, nova California je lakša za 30kg od prethodne (ukupno 1705kg) bez gubitka strukturne čvrstine i performansi. Izmene su rezultovale skraćenjem ubrzanja od 0-100km/h na 3,8 sekundi (prethodnik 3,9).

 

12ferrari_california1.jpg

 

Ova unapređenja biće standardna za sve buduće Californije, a Ferrari sada nudi i Handling Speciale paket koji obuhvata za 50% bržu kontrolu ECU-a nad magnetnim amortizerima, čvršće opruge i novu upravljačku kutiju, koja donosi 10% brži odziv na upravljač.

Tehnološke novosti dolaze zajedno sa većim izborom boja koje je razvio Ferrari Styling Centre (finiš u dva tona, tehnologija farbanja u tri sloja i savremena reinterpretacija klasične palete Ferrari boja), što kupcima nudi mnogo veće mogućnosti za personalizaciju automobila. Vlasnici novog Ferrari Californije besplatno dobijajaju standardni sedmogodišnji program održavanja automobila.

 

Prethodni tekstF1: Pireli doterao oznake pneumatika za 2012. godinu
Sledeći tekstKia C’eed 2012 – nove fotografije

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here