Evropska premijera Mazda Takeri koncepta u Ženevi

0
880
12_mazda_takeri_0.jpg
NAS SPONZOR

Mazda Takeri je koncept limuzine srednje veličine koji će u Evropi biti predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi sledećeg meseca.Takeri je zasnovan na Mazdinoj dizajnerskoj temi "KODO – Soul of Motion" i opremljen kompletom SKYACTIV tehnologije.

 

 

 

12_mazda_takeri_2.jpg

 

 

Paket obuhvata jedinstvenu Mazdinu tehnologiju regenerativnog kočenja (i-ELOOP), koji donosi visoku energetsku efikasnost bez kompromitovanja performansi i upravljanja. Ovo je Mazdin prvi sistem regenerativnog kočenja, koji pretvara kinetičku energiju u električnu tokom usporavanja vozila i skladišti je u kondenzator. Ta energija koristi se za rad električnih uređaja u automobilu, čime se rasterećuje motor i povećava ekonomičnost za 10%.

 

 

 

12_mazda_takeri_3.jpg

 

 

Automobil kao pogonski agregat koristi Mazdin novi SKYACTIV-D dizel motor sa kompresijom 14:1, opremljen bi-turbom, koji se vrti sve do 5200 obrtaja. Ova pogonska jedinica je za 10% lakša od motora aktuelne generacije. Potrošnja goriva i emisije CO2 umanjeni su za po 20%. Motor zadovoljava standard Euro 6 zahvaljujući korištenju aktivnog keramičkog filtera dizelskih čestica.

 

 

 

12_mazda_takeri_1.jpg

 

Takeri je opremljen sistemom za uštedu goriva i-stop, a  za prenos snage zadužen je šestostepeni SKYACTIV-Drive automatski menjač. Sistemi vešanja i upravljanja su potpuno iznova razvijeni i za 14 odsto lakši u odnosu na aktuelne Mazdine modele.

 

Takeri ide korak dalje u razvoju vizije koncepta sportskog kupea Shinari, a u Ženevi će biti predstavljen zajedno sa novim kompaktnim SUV krosoverom CX-5.

Prethodni tekstKia najavila limuzinu KH
Sledeći tekstEndurans: Stefan Saracin postao član Starworks ekipe

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here