Le Mans: Audi R18 TDI Hybrid

0
1169
Image

 

Peugeot Sport je odlučio da se povuče, a Audi pojačava svoj endurans program najavom da će na predstojećem Le Manu nastupiti sa četiri prototipa, od kojih će dva biti sa hibridnim pogonom.

Posade sa #1 i #2 će koristiti R18 TDI Hybrid, dok će posade #3 i #4 na raspolaganju imati poslednju evoluciju R18 TDI prototipa. Imajući u vidu ACO pravilnik da je potrebno potvrditi samo "vodećeg" vozača za svaku postavu, Audi je odredio četiri vozača za ovogodišnju trku 24 časa Le Mana: Andre Loterer (André Lotterer), Alan Mekniš (Allan McNish),  Timo Bernhard i Oliver Džarvis (Oliver Jarvis).

Više detalja o hibridnoj varijanti R18 TDI prototipa će biti saopšteno prilikom zvaničnog predstavljanja (pretpostavljamo tokom testova na stazi Sebring), a prvo zvanično pojavljivanje na trkačkoj stazi se očekuje u maju mesecu, u Belgiji, na 6 časova Spa.

Danas su objavljene posade koje će automatski biti potvrđene za 80-to održavanje trke 24 časa Le Mana. Deo tih posada je potvrđen zahvaljujući prošlogodišnjim rezultatima, a drugi deo zahvaljujući prijavama za učešće u FIA WEC takmičenju. Audi Joest tim je već prijavljen za WEC takmičenje u kome će nastupati sa dva R18 TDI prototipa, a na pojedinim trkama će biti i više prototipova kako bi se Audi tim bolje pripremio za predstojeći Le Man.

Direktor Audi Motorsport odeljenja, Dr. Volfgang Ulrih, je izjavio: "Razvoj trkačke hibride tehnologije je pred nas postavio izazove i zahtevao ambiciozan pristup baš kao što je to bio slučaj kada smo pripremali prvu generaciju dizel pogonjenih Le Man prototipova. Sa velikim iščekivanjem dočekujemo prve testove da vidimo kako se hibridna tehnologija uklopila sa tehnologijom ultra laganih materijala. Na naše zadovoljstvo, ACO i FIA su potvrdili učešće svih naših posada na trci 24 časa Le Mana."

Da podsetimo, Audi je pionir po pitanju korišćenja inovativnih pogonskih tehnologija, kada je u pitanju Le Man. 2001. godine je ostvarena pobeda korišćenjem TFSI pogona (Audi R8), dok je 2006. godine pobedu po prvi put osvojio dizel pogonjeni prototip (Audi R10 TDI).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here