Specijalni VW Golf za 20 godina R odeljenja

0
32
NAS SPONZOR

Novi Volkswagen Golf R 20 Years je najsnažnija varijanta ovog hečbeka koja je ikada ušla u serijsku proizvodnju. Kao što ime sugeriše, reč je o modelu kojim se obeležava 20 godina R odeljenja.

Prvi model koji je ono tjuniralo bila je četvrta generacija Golfa, koji je tada pod nazivom Golf R32 koristio 3,2 litarski V6 motor i imao pogon na svim točkovima. Taj automobil je imao 240KS i 320Nm.

Savremena varijanta koristi EA888 dvolitarski turbo benzinski motor sa četiri cilindra koji je podešen za proizvodi 332KS, što znači da je 20 Years edicija snažnija za 22KS od standardnog Golfa R i da će sigurno nadmašiti njegovo ubrzanje od 0-100km/h za 4,7 sekundi i maksimalnu brzinu od 270km/h.

Volkswagen je u specijalni model integrisao novi dizajni i nove tehničke elemente, poput funkcije emotivni start, koja nakon pokretanja motora podiže broj obrtaja na 2500. Volkswagen navodi da to „povećava očekivanja u odnosu na tipično iskustvo vožnje R modela“.

U S ili S+ režimu, automatski menjač sa dva kvačila podešen je za oštriju izmenu u više stepene prenosa, a turbo je rekonfigurisan da bi se konstantno vrteo pri delimičnom pritisku papučice gasa, zbog čega je ubrzanje intenzivnije kada se gas pritisne do kraja.

Specijalni Golf R ima centralnu konzolu sa završnom karbonskom obradom i dodate su R oznake po kabini, kao i veći zadnji spojler. Model će se proizvoditi do sredine 2023. godine, a za sada nije poznato da li će serija biti ograničena.

Prethodni tekstMercedes ukida 10% prodajnih salona u svetu
Sledeći tekstBMW M3 i M4 Jahre Edition

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here