Mercedes ukida 10% prodajnih salona u svetu

0
30
NAS SPONZOR

Mercedes-Benz ukida 15 do 20% svojih prodajnih salona u Nemačkoj i oko 10% na globalnom nivou u okviru restrukturisanja distribucione mreže, saopštili su izvršni zvaničnici kompanije.

Mercedes će se usmeriti na direktniji, agencijski način prodaje i želi da do 2025. godine ovom metodom prodaje 80% svojih vozila, umesto sadašnjih 5%. Istovremeno, nemačka kompanija je postavila cilj da do 2025. godine četvrtina njene prodaje bude realizovana onlajn.

Ovaj proizvođač navodi da će ovim potezima smanjiti distribucione troškove i omogućiti fokusiranje na viši tržišni segment sa većim prosečnim cenama.

„Želimo da budemo bliže mušteriji i da time bolje kontrolišemo cenu. Zato se udaljavmo od sadašnje uloge dilera“, izjavio je šef finansija Harald Vilhelm.

Rezovi u Mercedesovoj globalnoj prodajnoj mreži biće izvršeni do 2025, a redukcije u Nemačkoj biće obavljene do 2028. godine. U Mercedesu kažu da im je potrebno manje velikih prodajnih salona na „zrelim“ tržištima, a jedini deo sveta gde će broj prodajnih mesta biti povećan je Kina.

Planirano je otvaranje Maybachovog prodajnog centra u Šangaju, AMG centra u Dubaiju i Experience centra za G klasu u Austriji, koji će nuditi i probne vožnje van puteva.

 

Prethodni tekstHyundai i KIA povlače 20.000 novih EV
Sledeći tekstSpecijalni VW Golf za 20 godina R odeljenja

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here