GT500-H – Mustang od 900KS

0
20
NAS SPONZOR

Hertz i Shelby American udružili su se na projektu tjuniranja Fordovog Mustanga namenjenog rentiranju u trkačke svrhe. Rezultat je automobil sa više od 900KS koji je nazvan GT500-H.

Ogromna snaga izvučena je iz standardnog 5,2 litarskog agregata sa kompresorom iz modela GT500. Shelby je dodao svoje monoblok aluminijumske felne, zatamnjene prozore i karbonski poklopac motora, što sve zajedno smanjuje težinu automobila za oko 13,5kg.

Planirana je proizvodnja 25 primeraka, a 19 će ih biti u crnoj boji sa zlatnim prugama. Ostalih 6 će biti ofarbano u oksfordsku belu, u čast kompanije Shelby American i njene 60. godišnjice.

Hertz će ponuditi Mustang GT-H u kupe i kabriolet formi. Ova varijanta ima Borlin izduvni sistem za petolitarski V8 motor, felne od 20 inča i Michelinove pneumatike za sve sezone. Shelby je preradio poklopac motora, gornji deo maske, bokove i panel sa zadnjim svetlosnim grupama. GT500-H će biti dostupan samo kao kupe.

Hertz i Shelby su prethodno sarađivali na konverziji Mustanga 2016. godine. Hertz uskoro proširuje svoj katalog tjuniranim električnim modelima, a prvi ma listi su Tesla Model 3 i Polestar 2.

Prethodni tekstRolls-Royce predstavio ekskluzivni Boat Tail
Sledeći tekstNagoveštaj popuštanja krize sa poluprovodnicima

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here