Pagani C10 – špijunski snimci

0
199
NAS SPONZOR

Budući Pagani C10, hipermodel koji će zameniti deset godina staru Huayru, snimljen je prvi put tokom testiranja na putu. Automobil je kamufliran, ali se mogu naslutiti elementi prethodnih Paganijevih dizajnerskih rešenja.

Zaobljena karoserija podseća na Huayru, kabina u obliku kapljice na stariju Zondu, a uglovi prednjeg karoserijskog poklopca su su stilu nastarijih Paganijevih modela, poput C12 S.

Zadržana je i centralna pozicija četvorostrukih izduvnih cevi na zadnjem kraju, što je zaštitini znak ove ekskluzivne marke, a ujedno je i potvrda da će biti korišten motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Testni automobil nema vertikalno podeljene svetlosne grupe, što je bilo tradicionalno rešenje na automobilima ove marke, ali nije isključeno da je ovo samo kamuflažni trik koji prikriva pravi dizajn. Pažljivijom analizom snimaka može se zaključiti da će C10 preći na vrata koja se otvaraju na uobičajeni način, a ne vertikalo kao na starijim modelima.

Prema dostupnim informacijama, C10 je unarped rasprodat, a spekuliše se da će koristiti novu verziju Mercedes-AMG šestolitarskog V12 motora sa dva turba. Kupcima će biti ponuđen manuelni menjač ili automatik sa dvostrukim kvačilom i polugama za menjanje stepena prenosa.

Prethodni tekstBrabus pojačao Mercedes GLS na 900KS
Sledeći tekstJaguar XK evropski restomod