Predstavljena nova Alpina XB7

0
194
NAS SPONZOR

Odmah nakon premijere osveženog BMW X7 prikazana je i Alpinina tjunirana varijanta, koja nosi naziv XB7. I ovaj automobil je dobio seriju poboljšanja, uključujući novi V8 motor, tehnologiju koja pomaže vozaču i spoljni redizajn.

Izmene ispod poklopca motora fokusirane su na novi 4,4 litarski bi-turbo V8 agregat, koji prvi put ima blagu hibridnu podršku. Motor isporučuje 620KS i 800Nm, kao i do sada, ali Alpina napominje da blaga hibridna tehnologija poboljšava odziv i agilnost vozila, kao i efikasnost.

To je postignuto iako je masa vozila porasla na 2730kg sa 2655kg. Sprint od 0-100m/h ostao je isti – 4,2 sekunde, a maksimalna brzina je 290km/h.

Automobil ima novi prednji kraj, sa horizontalno odvojenim svetlosnim grupama. Prednja maska je osvetljena, a novi usisnici za vazduh kreiraju „moćan utisak“, navodi Alpina. Zadnjim krajem dominiraju četiri izduvne cevi.

XB7 u kabini ima najnoviju verziju BMW iDrive softvera, zasnovanu na osmoj generaciji operativnog sistema. Dodate su funkcije poput BMW inteligentnog ličnog asistenta, a mogućnost osvežavanja softvera putem interneta je deo standardnog paketa.

Cene za XB7 počinju od 170.500 EUR u Nemačkoj. Ostali detalji o standardnoj opremi biće poznati u maju.

Prethodni tekstBrabusov pikap košta 631.000 EUR
Sledeći tekstBMW najavio iX1