Brabusov pikap košta 631.000 EUR

0
241
NAS SPONZOR

Mercedes-AMG u svojoj ponudi nema pikap verziju aktulenog G63, ali se za to pobrinuo Brabus ugradnjom osovina sa nezavisnim ogibjlenjem i povećanjem klirensa na 49cm, uz preradu zadnjeg dela karoserije.

Automobil je nazvan 800 Adventure XLP Superwhite, postavljen je na velike točkove sa felnama od 22 inča i penumaticima za vožnju van puteva. Uprkos tome, tjunjirani G63 stiže iz mirovanja do 100km/h za samo 4,8 sekundi, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 210km/h.

Superwihte za pogon koristi V8 motor, ali to nije standardna četvorolitarska verzija sa dva turba, nego je i ona prerađena i pojačana na 800KS i 1000Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Vozilo je dugačko 5,31m, odnosno za 50cm je duže od standardnog modela da bi mogaio da se doda teretni deo sa specijalnim belim podom od čelika. Stranice koje se obaraju napravljene su od istog materijala, a u završnoj obradi su dodate i površine od ugljeničnih vlakana. Od ovog materijala su napravljeni i povećani blatobrani, kao i ispupčenje na poklopcu motora, element za dodatna svetla na krovu, prednji spojler i retrovizori.

Zbog povećane visine vozila ugrađene su elektrifikovane sklopive ploče koje olakšavaju ulazak i kabinu koja je uređena u koži i alkantari bele boje. U ovoj boji su nebo i pod. Kao i u slučaju karoserije, kabina je puna detalja od ugljeničnih vlakna.

Jedan od podataka koji najbolje ilustruju ekstravaganciju ovog automobila je njegova cena – 631.067 EUR, bez opcija.

Prethodni tekstNovi električni DeLorean premijerno u avgustu
Sledeći tekstPredstavljena nova Alpina XB7