WRC : Bez Minija 2012. godine?

0
1235
11wrc_mini.jpg
NAS SPONZOR

WRC šampionat počinje 17. januara ralijem u Monte Karlu, pa se timovi užurbano spremaju za sledeću sezonu. Tim Mini, međutim, još uvek nije potvrdio učešće u WRC šampionatu, iako je rok za to istekao 19. decembra.

 

Protekle sezone Mini je izvršio povratak na WRC scenu sa modelom Countryman. Na izabranim događajima sezone 2011. su se za volanom dva Countryman WRC automobila našli Dani Sordo i Kris Mik, osvojivši ukupno 84 poena za tim iz Banburija.

Prodrajv tim, koji sprema ove automobile je u pregovoima sa BMW-om kao glavnokomandujućim za Mini WRC program. Ovo odlaganje ne bi trebalo da ugrozi prisustvo ovog proizvođača u nastupajućem WRC šampionatu, ali će zasigurno pokazuje da Prodrajv ima poteškoće u pripremanju kola za novu sezonu. Od FIA-a se očekuje da produži rok za prijavljivanje kako bi tim Mini uspeo da se prijavi na vreme i započeo šampionat u januaru sledeće godine.

11_wrc_mini1.jpg

 

Izvor iz nemačkog dela tima, BMW-a, kaže : „Već smo postigli dva podijuma u razvojnoj godini. Ima par stvari oko kojih se treba dogovoriti, ali će kola biti spremna za Monte Karlo, ne možemo propustiti priliku da se Mini vrati na taj reli. Mini Kuper S je imao premijeru davne 1963, a na reliju u Monte Karlu ima četiri pobede u periodu od 1964. do 1967. godine, pa je ovaj reli zaista bitan za tim."

Od tima Mini se očekivalo da predstojeću sezonu izveze u celosti i tako bude treći fabrički tim, pošto su Ford i Citroen već potvrdili učešće 2012. godine.

 

Prethodni tekstDaimler odlaže početak prodaje električnog Smarta
Sledeći tekstLexus koncept sada ima i ime: LF-LC

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here