Daimler odlaže početak prodaje električnog Smarta

0
913
11smart_fortwo_ev_0.jpg
NAS SPONZOR

Brend Smart u vlasništvu kompanije Daimler će početi sa isporukama električne verzije modela smart ForTwo u septembru 2012, nekoliko meseci kasnije nego što je nemački proizvođač obećao pre dva meseca.

Električni model ForTwo je najvažniji mali automobil nemačke marke koji je spreman za prodaju u 2012. Portparolka kompanije Daimler potvrdila je promenu planova. "Ovo uključuje kašnjenje od samo tri meseca za isporuke koje bi počele u junu u svakom slučaju.", kaže ona. Portparol za ovo krivi kašnjenje baterijiskih modula od snabdevača kompanije Li-Tec. Došlo je do neodređenih problema u procesu proizvodnje kako je proizvodnja baterija povećavana. "Nema tehničkih ili kvalitativnih problema sa baterijama. Ali mi ne želimo da umanjimo našu odgovornost u očuvanju kvaliteta. Zato smo i prihvatili odlaganje.", izjavila je ona.

11smart_fortwo_ev_1.jpg

Treća generacija električnog modela ForTwo će koristiti baterije koje dolaze kao proizvod saradnje između kompanije Daimler i nemačkog dobavljača kompanije Evonic koji se zove Deutsche Accumotive. Li-Tec je posebna joint venture saradnja između kompanije Evonic i Daimlera koji je podsnabdevač baterija i akumulatorskih ćelija. U saopštenju od 13.septembra 2011, Daimler je izjavio da će treća generacija električnog modela Smart biti dostupna na više od 30 tržišta širom sveta, počevši od proleća 2012.

11smart_fortwo_ev_2.jpg

Prva električna Smart Test flota je lansirana u Londonu 2007 godine. Oko 2.000 automobila druge generacije, koji su dobili baterije iz SAD od proizvođača elektro automobila Tesla, napravljeni su 2009 godine. CEO kompanije smart Annette Winkler naveo je da će se obim proizvodnje baterija za treću generaciju modela Smart sigurno povećati pet puta u odnosu na planirani.

Prethodni tekstMazda AZ-Wagon XS Limited i Custom Style XS Limited kreću u prodaju
Sledeći tekstWRC : Bez Minija 2012. godine?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here