FIA WEC: Alpine otvara sezonu 2022 pobedom na Sebringu

0
67
NAS SPONZOR

Otvaranje sezone 2022 Svetskog endurans šampionata je obeležilo neočekivano mnogo borbi u najnsnažnijoj, hiperauto, klasi. Očekivano, borbe po preostalim klasama su bile više nego intezivne tako da je 1000 milja Sebringa donelo očekivano uzbuđenje čemu su dodatno doprinele i vanredne situacije u vidu udesa i vremenskih nepogoda.

Novi balans performansi je učinio situaciju prilično teškom za Tojotin fabrički tim čiji je GR010 uprkos relativno nepromenjenoj snazi, zahvaljujući povećanju brzine pri kojoj se aktivira hibridni pogon značajno usporen tako da su čak i neke LMP2 posade bile brže na kvalifikacijama od Tojoti.

Trku je obeležio veliki incident Hoze Maria Lopeza koji je nakon njegove greške izleteo i oštetio GR010 prototip, da bi u pokušaju da se što brže vrati do boksa izazvao blokiranje upravljačkog mehanizma i čeono udario u gumenu barijeru prevrnuvši automobil i izbacivši šampionsku posadu #7 iz daljeg toka trke. Lopez je iz ovog udesa izašao nepovređen.

Alpin #36 posada je tokom kompletnog toka trke imala značajnu prednost u tempu, ali je njihova potrošnja goriva bila značajno veća od Glikenhaus i Tojota posada. Strateška bitka se nije do kraja razvila jer je usled polučasovnog prekida trke nakon udesa Lopeza, došlo do višestrukih prekida trke na nešto više od sat vremena pre isteka vremena (sa dužinskog se prešlo na vremensko ograničenje trke nakon udesa Lopeza) pa je usled opasnosti od udara groma organizacija trke morala da ukloni osoblje i gledaoce sa potencijalno opasnih pozicija, a pre svega kamermane sa kranova tako da je poslednjih sat vremena trke prošlo pod crvenom zastavom koja je onemogućila da vidimo rasplete potencijalno zanimljivih borbi u svim klasama.

U LMP2 pobedu je osvojila posada #23 tima United Autosport čiji je jedan od vozača Džošua Pierson koji samo što je napunio 16 godina i tako postao najmlađi pobednik u LMP2 klasi. U LMP2 klasi je bilo dosta zanimljivo, sa dosta preokreta, a sitaciju je dodatno zakomplikovala crvena zastava u sredini trke kada je WRT posada imala priličnu prednost što je anulirano prekidom.

U GTE Pro klasi je bila velika borba između dve Porše posade i usamljene Korvete C8R koja je u rukama Nika Tendija i Tomija Milnera zadavala dosta glavobolje aktuelnom šampionskom konstruktoru. Ferari posade su bile potpuno nevidljive jer njihov tempo naprosto nije bio na nivou onog koje su pokazale Porše i Korvete posade. Za očekivati je da se balans performansi malo revidira jer je jasno da Ferari nije bio konkurentan.

U GTE Am klasi je bilo dosta neizvesnosti sa velikim brojem posada koje su pretendovale na pobedu. U prvom delu trke dominirale su Aston Martin posade, da bi prekid trke u borbu za vodeće pozicije uveo još nekolio Porše posada koje su pokušale da se umešaju u borbe Aston Martin posada. U finišu je dominirao TF Sport, ali i pored odlične vožnje nisu uspeli da nadmaše pobedničku posadu #98 Northwest AMR.

Naredna trka šampionata se vozi na stazi Spa, 7. maja.

Prethodni tekstManharov oproštaj od BMW M2 Competition
Sledeći tekstF1: Dupla pobeda Ferarija u Bahreinu
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here