Prvi utisci: Lexus CT200h

0
1917
Image
NAS SPONZOR

 

Ovo je treći put kako je Toyota HSD pogon druge generacije u test vozilu. Ovog puta je taj pogon u najskupljoj varijanti, koja nosi oznaku Lexus – CT200h.

 

Image
 

Nakon aktuelnog Priusa i Aurisa HSD, na testu je i Lexus CT200h. Osim što ih proizvodi ista kompanija, povezuje ih i poslednja generacija hibridnog pogonskog sistema – HSD (u originalu: Hybrid Synergy Drive).

Image
 
Image
 

Zanimljivo, Prius sam testirao krajem 2009, Auris krajem 2010, a Lexus krajem ove, 2011, godine. Ako ništa drugo, onda će bar rezultati merenja performansi biti uporedivi zato što su vremenski uslovi bili slični, a i sva tri automobila su imala adekvatne zimske pneumatike.

Image

Image

 

Kad već spominjem već testirane "hibride", treba istaći da je prethodna generacija Priusa bila na testu pre četiri godine, a taj tekst se isplati pročitati ponovo kako bi se bolje obnovilo gradivo o HSD pogonu (okej, u pitanju je prethodna generacija pogona, ali su osnove iste).

Image

 

CT karoserija je dramatično bolja od one koja je na raspolaganju u Priusu, a razlika je primetna čak i u odnosu na prilično aglini Auris HSD. Premium kompakt karoserija Lexus CT klase nudi zaista impresivne vozne sposobnosti, a da pri tome udobnost nije smanjena kako tvrđim vešanjem, tako i niskoprofilnim pneumaticima dimenzija 215/45.

Image

Image

 

Nakon 500 pređenih kilometara (i potrošenih ¾ rezervoara goriva tj. prosečna potrošnja od 5,9l/100km), neku ozbiljnu manu nisam mogao da pronađem, a još manje nešto zbog čega bi se ovaj automobil našao u inferiornoj poziciji prema dizel pogonjenim konkurentima iz, mahom, nemačkih proizvodnih pogona.

 Image

 

Dok je Prius bio "neodređen" kada su u pitanju informacije o tome šta radi vozilo, a Auris nešto manje komforan – CT200h nudi sve: solidnu prostranost kabine, korektan prtljažni prostor, odlične vozne karakteristike, visoku ekonomičnost i luksuzni enterijer/opremu u skladu sa premium atributom, koji krasi marku Leksus.

Testirani Lexus CT200h, u Premium Sports paketu opreme, košta 33.300€.

Prethodni tekstOpel Srbija: Corsa Selection za 8999E
Sledeći tekstOpel Insignia CDTi BiTurbo
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here