Tokio: Nissan Nismo Juke koncept

0
968
Image

 

Kao što smo najavili Nismo će u narednim godinama igrati daleko značajniju ulogu, kada je u pitanju serijski program kompanije Nissan. Prvi korak je Nismo Juke koncept vozilo, predstavljeno na Sajmu automobila u Tokiju.


Nismo
je ovim koncept vozilom želeo da pokaže kako bi sportska varijanta kompaktnog krosover vozila mogla da izgleda. Juke je potpuno preokrenuo situaciju u B segmentu, ali je Nismo Juke još dramatičniji pogled na urbani transport. Juke koncept je niži, širi i ima daleko agresivniji izgled, čak i kada nije u pokretu.

Juke koncept je namenjen ljubiteljima automobila koji žele upečatljivo vozilo, koje je svojevrsni miks agilnosti kompaktnih automobila, voznih karakteristika kupea i snage SUV vozila.

Image

 

Endi Palmer (Andy Palmer), Izvršni podpredsednik Nissan Motor, je izjavio: "Globalni prodajni rezultati modela Juke su potvrdili da su kupci zaista želeli nešto drugačije. Juke Nismo koncept ovu ideju diže na novi nivo – koncept je energičan, upečatljiv i veoma poželjan."

Koncept je predstavljen u klasičnoj Nismo boji – perl bela boja sa crvenim detaljima. Agresivni aerodinamički paket unepređenja je direktno potekao iz trkačkog angažovanja Nismo kompanije.

U paketu stižu i 19" točkovi, koji sa trkačkim pneumaticima nude izvanredne performanse. Šasija je dodatno ojačana, a ogibljenje spušteno korišćenjem stadnardnih Nismo trkačkih komponenti. Standardni 1,6 litarski turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem je unapređen kako bi ponudio više snage i momenta.

Enterijer je u znaku trkačkih automobila, pa su tu pokazivači, trkačke kadice i pojasevi, pedale, ručice – sve preuzeto iz trkačkih modela Nismo kompanije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here