Tokio: Volkswagen Cross Coupé

0
1289
Image

 

VW je u Tokiju predstavio koncept SUV vozila – Cross Coupé. Hibridni pogonski sistem u kombinaciji sa 4×4 pogonom spakovan je u karoseriju kupe SUV vozila, tj. SAV. Očigledno je da BMW X6 ima daleko bolju prođu nego što se očekivalo, pa ostali proizvođači brže-bolje planiraju svoje adute u toj klasi.

Dizajnerski tim na čelu sa Volterom de Silva (Walter de Silva) i Klausom Bišhofom (Kluas Bischoff) je kreirao kupe varijantu terenskog vozila, koji će u skorijoj budućnosti stići i do prodajnih salona pod nazivom, po našem mišljenju, Touareg CC.

Image

 

Već na prvi pogled jasno je da je u pitanju VW vozilo, sudeći po već uobičajenom dizajnerskom "jeziku". Naravno, na koncept vozilu su primetne i pojedina unapređenja pa su tako xenonska svetla spojena sa hromiranom maskom, koja pored svoje estetske namene sada služi i kao dnevna svetla korišćenjem LED tehnologije. Zadnji deo vozila se ističe po masivnom braniku u koji su integrisane izduvne cevi.

Image

 

Zasnovan na novoj, modularnoj, platformi MQB koncept je pionir i po ovom pitanju, s obzirom da je to prvo vozilo koje koristi novu platformu. Za pogon je zadužen TSI agregat u kombinaciji sa dva elektro motora (po jedan napred i pozadi). Koncept vozilo bi trebalo da ima autonomiju od 45km ukoliko se koristi isključivo električni pogon.

Image

 

Hibridni pogon je deklarisan na ukupnu snagu od 195 kW (265KS), a sastoji se od TSI agregata sa 110kW (150KS)/210Nm i dva električna motora snage 40kW/180Nm (prednji) i 85kW/270Nm (zadnji). TSI agregat i prednji elektro motor mogu snagu pojedinačno ili zajednički prenositi na prednju osovinu. Litijum jonske baterije kapaciteta 9,8 kWh rade na 370V, a mogu se dopunjavati i priključenjem na 230V električnu mrežu.

Image

Image Image

 

Prosečna potrošnja  je deklarisana na 2,7l/100km, tj. emituje 62g CO2 po pređenom km. Sa punim rezervoarom (55l) koncept može da prevali 855km. I pored toga što sa punim rezervoarom goriva i ostalim tečnostima Cross Coupe teži 1748kg, ubrzanje do 100kmč traje samo 7 sekundi, a vozilo postiže maksimalnu brzinu od 201kmč. Ukoliko se koristi isključivo električni pogon, maksimalna brzina je 120kmč.

Image

 

Inovacija na polju pogona je ono što VW naziva "električni kardan" tj. snaga se na zadnju osovinu šalje isključivo putem elektro motora. Prednji elektro motor šalje energiju ka zadnjem koji pokreće zadnju osovinu, dok TSI agregat u tom slučaju samo pokreće prednji elektro motor, koji je u toj situaciji zapravo generator (dinamo).

Image

 

Zahvaljujući ovako rešenom sistemu (praktično redni hibridni sistem) ne postoji klasični kardan, što koncept vozilo čini značajno lakšim i nudi daleko više prostora, zato što se u kardanskom tunelu umesto mehanike sada nalaze litijum jonske baterije. Ne samo što je ponuđeno više prostora, već je i težište vozila veoma nisko što dalje poboljšava vozne sposobnosti vozila.

Image

 

Koncept je dugačak 4345mm, širok 1868, visok 1523mm. Međuosovinsko rastojanje je prilično dugo za karoseriju – 2630mm, pa je prirodno da su prepusti veoma kratki (855 napred, 860mm nazad) što povećava terenske sposobnosti vozila (24,2 stepena ugao napada napred, odličnih 32,5 stepeni nazad). Snažnom izgledu i voznim karakteristikama nalik kupeu doprinose široki kolotrazi: 1585mm napred i 1613mm nazad.

Koncept vozilo je, naravno, opremljeno 20" točkovima sa podjednako impresivnim 265/45 pneumaticima.

Image 

Kupe karoserija je namenjena transportu do četiri osobe, koje će uživati u sportskom dizajnu enterijera. Spartanski dizajnirana centralna konzola koristi multifunkcionalne kružne prekidače kojima se upravlja raznim uređajima i sistemima. Ergonomija na koncept vozilu je projektovana za duže puteve, tako da četiri individualna sedišta pružaju vrhunsku udobnost, kao i sigurnost.

Zapremina prtljažnika iznosi 380l, a obaranjem zadnjih sedišta se omogućava smeštanje 1724mm dugačkog prtljaga i ukupne zapremine 1230l.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here