Honda ima novi plan za elektrifikaciju

0
82
NAS SPONZOR

Honda je bila među pionirima hibridne pogonske tehnologije zajedno sa Toyotom, ali je zaostala za ostalim proizvođačima koji su u prethodnom periodu uložili velika sredstva u razvoj potpuno električnih vozila. Novi direktor Honde Tošihiro Mibe objavio je da želi da se udruži sa nekim ko ima više iskustva u ovoj oblasti.

Mibe želi da Honda do 2040. godine u potpunosti pređe na električne automoble, a jedino bi velika vozila mogla da koriste vodonične gorivne ćelije umesto masivnih baterija. Honda u ovom trenutku ima u ponudi samo jedan električni model – Honudu e, koja se prodaje samo u Evropi.

Uprkos mnogim kvalitetima, model se ne prodaje dobro zbog male autonomije. Honda sada planira 10 novih električnih modela u narednih pet godina.

Honda namerava da proširi svoje partnerstvo sa General Motorsom u razvoju modela za tržište Severne Amerike. Ti automobili će deliti platformu, elektrifikovani, električni ili SUS pogon. Pored toga, najavljeno je i jačanje saradnje sa drugim proizvođačima, naročito sa Mazdom, a u fokusu će biti električna vozila i tehnologija za autonomnu vožnju.

Mibe je rekao da kroz partnerstvo sa General Motorsom želi da postigne održivost poslovanja u Severnoj Americi, da bi nakon inicijalnog perioda Honda mogla da predstavi svoje originalne proizvode, koji ne obuhvataju samo električna vozila.

Prethodni tekstAudi RS6 Avant na nivou Bugatti Veyrona
Sledeći tekstBrabusov Suzuki Jimny u stilu Mercedes G klase

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here