Seat prikazao dva zelena ekološka prototipa

0
957
11seat_ecomotive_range_0.jpg

Španska kompanija Seat odlučila je da prikaže dva ekološka prototipa, modele Altea XL i Leon kompakt na elektro pogon.

Da budemo precizniji, ovde govorimo o potpuno električniom prototipu Seat Altea XL pod nazivom Electric Ecomotive, ali i modelu Leon TwinDrive Ecomotive koji je plug-in hibrid. Gledano u tehničke detalje ovih vozila, novi Seat Altea XL električni prototip pokreće električni motor koji nudi 115 konjskih snaga i 270 Nm obrtnog momenta. Prema podacima proizvođača, model postiže maksimalnu brzinu od 135 km/h, dok baterija može da obezbedi domet od 135 kilometara.

11seat_ecomotive_range_1.jpg

S druge strane, Seat Leon plug-in hibrid pokreće benzinski motor uz električni pogon i obezbeđuje potrošnju goriva od svega 1,7 L/100 km i emisiju CO2 od 39 g/km. Španski model može se takođe koristiti kao potpuno električni model i tada pruža domet od 55 kilometara.

11seat_ecomotive_range_2.jpg

"Korisnici zahtevaju više održiva vozila u vezi mobilnosti, ali njihove potrebe su različite. Dakle, verujemo da će paralelna strategija razvoja dve različite tehnologije staviti buduće kupce u najbolju poziciji da zadovolji njihove potrebe.", rekao je James Muir, predsednik kompanije Seat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here