Porsche 718 GT4 RS odličan na Nirburgringu

0
34
NAS SPONZOR

Porsche je u završnoj fazi testiranja novog Caymana 718 GT4 RS uoči premijere u novembru, a kompanija je saopštila da je automobil postigao “fantastično” vreme na Nirburgringu  – 7:04.511. To je za 23,6 sekundi brže od regularnog Caymana GT4.

Prvi špijunski snimci ovog modela napravljeni su još 2019. godine, ali je Porsche sada objavio seriju zvaničnih slika automobila sa testiranja. Postoje određene vizuelne izmene, poput agresivnijeg aerodinamičkog kompleta sa većim zadnjim krilom i naglašenijim zadnjim difuzorom.

Porsche nije objavio specifikacije šasije i motora da bismo mogli da ih uporedimo sa standardnim GT4,a li je šef GT odeljenja Andreas Projninger ukazao na laganu konstrukciju i više vertikalne sile.

“Fantastično vreme na Nordšlajfu je impresivni dokaz koliko su velika ova poboljšanja u dinamici vožnje”, izjavio je Projninger.

On je potvrdio da će RS imati više snage od standardnog Caymana GT4, koji koristi atmosferski četvorolitarski motor sa šest cilindara, koji isporučuje 420KS. Za RS se očekuje oko 450KS zahvaljujući komponentama motora koje će biti pozajmljene iz najsnažnijeg 911.

Cayman GT4 RS stiže na tržište početkom 2022. godine.

Prethodni tekstMunjevit prelazak Norveške na EV
Sledeći tekstSsangYong našao kupca za 260 miliona dolara

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here