Novosti za BMW M135i xDrive

0
36
NAS SPONZOR

BMW je reagovao na novi Golf R i Audi S3 mehaničkim poboljšanjima kompaktnog hečbek modela M135i xDrive. Ovo nije uobičajena revizija modela na sredini proizvodnog veka nego suptilna evolucija top varijante ovog modela.

Izvršena je rekalibracija opruga i amortizera radi boljeg ponašanja u brzim krivinama. Inženjeri su se bavili i nosačima i poprečnim ramenima na zadnjoj osovini. Prednja osovina ima novi hidronosač i veće nagibne vrednosti radi bolje apsorpcije bočnih sila u krivinama.

M135i xDrive je zadržao mehanički diferencijal ograničenog porklizavanja ugrađen u osmostepeni automatski menjač, kao i dvolitarski benzinski turbo motor. Agregat i dalje isporučuje 306KS i 450Nm na sva četiri točka. Najmanji BMW model visokih performansi standardno je opremljen felnama od 18 inča, a opciono se mogu dobiti felne od 19 inča.

Najkontroverzniji deo noviteta su izmene u veštačkom zvuku motora koji se emituje preko zvučnika u kabini. BMW je saopštio da je funkcija poništavanja buke “pažljivo pojačana”.

Nemačka kompanija sada nudi pojedinačne boje za regularnu Seriju 1, a opcija je prenesena i na osveženi M135i xDrive. Na slikama je nova Sao Paulo nemetalk žuta, a ostali noviteti su varijante sive i narandžaste boje.

Prethodni tekstVolvo opozvao 460.000 automobila zbog vazdušnih jastuka
Sledeći tekstIndi One stiže početkom 2022.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here