Ford predstavio Tourneo Connect

0
110
NAS SPONZOR

Ford je predstavio novi Tourneo Connect, model koji deli većinu komponenti sa Volkswagenom Caddy. Novi Tourneo Connect je prvi model iz kategorije komercijalnih vozila nastao u saradnji sa nemačkim gigantom.

Volkswagen će uskoro predstaviti novi pikap Amarok, koji će biti zasnovan na budućem Fordu Ranger. Novi Tourneo Connect stiže u prodaju početkom 2022, a prve isporuke očekuju se na proleće.

Cene još nisu objavljene, a Ford je najavio trimove Trend, Titanium, Sport i Active. Svaka specifikacija ima svoje stilske karakteristike, a najopremljeniji je Titanium sa hromom, zatamnjenim staklima i aluminijumskim felnama od 16 inča.

Varijanta Sport dolazi sa linijama na poklopcu motora, dubokim prednjim spliterom i felnama od 17 inča, a specifikacija Active ima saćastu prednju masku i dodatne obloge na blatobranima, pragovima i branicima, kao i jedinstvene felne od 17 inča.

Kupci će moći da biraju između kratke i duže verzije vozila. Manja ima tovarni kapacitet od 2.600 litara, a veća 3.100 litara sa uklanjanjem zadnjih sedišta. Moguće je oboriti i suvozačevo sedište i ubaciti predmete dužine do tri metra.

Trend varijanta ima multimedijalni ekran od 8,25 inča, a Titanium centralni ekran od 10 inča. Model Sport ima ekran dijagonale 10,25 inča. Postoji čak 19 tehnologoja koje pomažu vozaču. Standardna oprema obuhvata tempomat, prednje i zadnje parking senzore, asistenciju za vožnju unutar saobraćajne trake i autonomno kočenje.

Opciona oprema obuhvata adaptivni tempomat, prepoznavanje saobraćajnih znakova i aktivnu asistenciju za parkiranje.

Kupci Tournea moći će da biraju između jednog benzinskog i dva dizelska motora, a svi potiču iz Volkswagenove radionice. Benzinac ima zapreminu 1,5 litara, 115KS i 220Nm i kombinuje se sa šestostepenim manuelnim menjačem. Emisija CO2 je od 144 do 170g/km, a potrošnja goriva 6,3l/100km. Sedmostepeni automatik se doplaćuje.

Oba dizelska motora imaju zapreminu dva litra. Slabiji isporučuje 110KS i 280Nm, a snažniji 120KS i 320Nm. Oba se kombinuju sa šestostepenim manuelnim menjačem ili sedmostepenim automatikom uz doplatu. Snažniji dizelaš može imati i pogon na svim točkovima.

Prethodni tekstHyundai predstavio Grandeur retro koncept
Sledeći tekstLos Anđeles: Hyundai predstavio koncept Seven

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here