Los Anđeles: Hyundai predstavio koncept Seven

0
160
NAS SPONZOR

Hyundai je povodom Sajma automobila u Los Anđelesu prikazao novi električni koncept Seven. Automobil najavljuje novog člana rastuće električne porodice modela južnokorejske kompanije.

Hyundai Seven ima čist i moderan dizajn i stilski prati koncept 45 iz 2019. godine, koji je bio uvod u serijski Ioniq 5, kao i sportski koncept Prophet iz 2020. godine. Vozilo je napravljeno na globalnoj električnoj modularnoj platformi, koju koriste Ioniq 5, Kia EV6 i Genesis GV60.

Koncept koristi istu arhitekturu na 800V i podržava brzo punjenje snagom do 350kW. Seven može da napuni bateriju od 10% do 80% za samo 10 minuta, a ciljana autonomija je preko 480km. Hyundai nije objavio podatke o snazi i obrtnom momentu.

Otvaranjem kliznh vrata bez stubova pristupa se prostranoj i udobnoj kabini sa foteljama koje oponašaju kućni namještaj. Međuosovinski razmak je 320cm, a pod je potpuno ravan. Pored toga, Hyundai je pomerio točkove što je moguće više u uglove da bi što bolje iskoristio platformu za putnike.

Korišteni su održivi materijali poput mineralnog gipsa i bambusovog drveta, a i boja za unutrašnjost napravljena je od obnovljivih resursa. Sedišta su presvučena materijalom sa antibakterijskim dejstvom. Tu je i sistem za sterilizaciju vazduha ultraljubičastim svetlom, sličan onima iz aviona.

Prethodni tekstFord predstavio Tourneo Connect
Sledeći tekstBrembo Sensify – revoluicionarni sistem kočenja

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here