Ženevski sajam ponovo otkazan

0
15
NAS SPONZOR

Međunarodni sajam automobila u Ženevi otkazan je još jednom i neće biti održan ni sledeće godine iako se povratak velike automobilske manifestacije očekivao u februaru 2022. godine.

Organizaciono telo ukazalo je na aktulenu pandemiju korona virusa kao razlog otkazivanja, pošto virus i dalje komplikuje međunarodna putovanja. Pandemija je pogodila i lanac isporuke u automobilskoj industriji, izazvala nestašicu mikročipova i obustavljanje proizvodnje u mnogim fabrikama.

Zbog svega toga, proizvođači automobila imaju druge prioritete, navode organizatori sajma u Ženevi.

Organizatori će sada imati više vremena da se pripreme za povratak 2023. godine. “Uložili smo veliki trud i pokušali sve da reaktiviramo Međunarodni sajam automobila u Ženevi 2022. godine”, izjavio je Moris Turetini, predsednik komisije koja organizuje manifestaciju.

On je rekao da se, uprkos svim naporima, moraju uvažiti činjenice i realnost: situacija u vezi sa pandemijom nije pod kontrolom i predstavlja veliku pretnju za velike skupove u zatvorenom, poput ovog skupa.

Ova objava je razočaravajuća, ali i očekivana. Zbog pandemije korona virusa otkazane su brojne automobilske manifestacije, iako su se neki događaji oprezno vratili ove godine. Budućnost velikih automobilskih sajmova dovedena je u pitanje i pre udara pandemije, pošto je i pre otkazivanja 2020. godine nekoliko proizvođača otkazalo učešće.

Prethodni tekstNIO ET7 – koeficijent otpora 0,208
Sledeći tekstSubaru prikazao enterijer buduće Soltere

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here