BMW povećava udeo recikliranih materijala

0
23
NAS SPONZOR

BMW planira da umanji emisiju ugljen dioksida tokom čitavog životnog veka svojih automobila, uključujući proizvodni proces, za najmanje 40% u odnosu na nivo iz 2019. godine do 2030.

Novi cilj je ambiciozniji u odnosu na pretnodni cilj za jednu trećinu.

Da bi to postigao, proizvođač iz Minhena namerava da poveća udeo recikliranih i ponovo upotrebljivih materijala u proizvodnji vozila na 50% sa 30%, saopštila je ova kompanija.

BMW je tim povodom objavio sliku konceptnog Vision Circular automobila, koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Minhenu. Reč je o vozilu koje je se može 100% reciklirati i koje odražava tvrdnju kompanije da će postati premijum proizviđač koji u najvećoj meri primenjuje kocept održivosti proizvodnje u smislu materijala.

Dok se industrija preusmerava na prodaju samo električnih automobila, BMW okleva da odredi čvrst rok za ukidanje modela koji koriste fosilna goriva i ukazuje na ograničenja širenja vozila na baterije, uključujući nedostatak infrastrukture širom Evropske unije i u drugim regionima sveta.

Uprkos tome, BMW planira da do 2030. godine postigne polovinu prihoda od prodaje električnih vozila i da u istom periodu umanji emisije ugljen dioksida za polovinu u odnosu na nivo iz 2019. godine.

Prethodni tekstHyundai Vision FK koncept
Sledeći tekstKako zaštititi supermodele od regulativa?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here