Kako zaštititi supermodele od regulativa?

0
31
NAS SPONZOR

Italija pregovara sa Evropskom unijom o načinima za zaštitu proizvođača superautomobila, uključujući Ferrari i Lamborghini, od planiranog postepenog ukidanja motora sa unutrašnjim sagorevanjem do 2035. godine.

Italijanska vlada u potpunosti podržava plan Evrope o smanjenju emisija štetnih gasova eliminisanjem motora koji su najveći zagađivači, ali nampominje da unutar ogromnog tržišta automobila postoji taj manji segment i da se trenutno razgovara sa Evropskom komisijom o tome kako će se nova pravila primenjivati na proizvođače ekskluzivnih modela, koji prodaju daleko manje vozila od ostalih kompanija.

“Tim automobilima je potrebna veoma posebna tehnologija i potrebne su im baterije za tranziciju. Jedan važan korak je da Italija dobije autonomiju u proizviodnji baterija visokih performansi i zato sada pokrećemo program giga-fabrike da bismo Italiju pozicionirali u masovnoj proizvodnji baterija”, izjavio je Roberto Ćinolani, ministar za ekološku tranziciju.

Evropska komisija je u julu objavila plan o postepenom prestanku prodaje automobila sa SUS motorima do 2035. godine u okviru sveobuhvatnog plana za smanjenje gasova koji doprinose globalnom zagrejavanju.

Ovaj rok je problematičan za proizvođače luksuznih automobila sa snažnim motorima, koji emituju više gasova od prosečnih vrednosti. Ti proizvođači imaju znatno manju prodaju, zbog čega ne mogu da postignu isplativost preuređenja fabrika za proizvodnju samo električnih modela.

Ćinolani je rekao da bi broj automobila koji bi bio izuzet od regulativa bio minoran u odnosu na ukupno tržište, koje se meri milionima prodatih vozila. Ferrari je u 2020. godini prodao oko 9.100 vozila, a Lamborghini oko 7.400.

 

Prethodni tekstBMW povećava udeo recikliranih materijala
Sledeći tekstToyota Corolla Cross GR Sport

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here