Mercedes AMG GT 63 S E-Performance

0
13
NAS SPONZOR

Mercedes-AMG je predstavio plag-in hibridni AMG GT 63 S E-Performance sa četvoro vrata. Ovo je direktan konkurent veoma snažnom Porscheu Panameri Turbo S E-Hybrid i prvi AMG model sa plag-in hibridnim pogonom. Ovo je najsnažniji serijski automobil koji je Mercedes ikada napravio i može da se kreće korištenjem samo električne energije.

Srce novog modela je četvorolitarski V8 turbo motor u kombinaciji sa 4MATIC devetostepenim automatskim menjačem. Njima su pidruženi baterija i električni agregat koji šalje snagu na zadnju osovinu preko sopstvene dvostepene transmisije. Agregat je integrisan sa elektronski kontrolisanim diferencijalom ograničenog proklizavanja.

Električni agregat nominalno proizvodi 95KS, ali u periodu do 10 sekundi može da isporuči 203KS i 320Nm. Sistem može da pošalje svoj obrtni momenat i na prednje točkove ukoliko se detektuje proklizavanje zadnjih točkova.

Rezultat je ukupna snaga od 840KS i 1400Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je za 140KS više od pomenutog rivala iz Porschea. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h traje 2,9 sekundi, a maksimalna brzina je 315km/h uz emisiju CO2 od 196g/km.

AMG GT 4-Door može da dostigne 140km/h ako koristi samo električnu energiju, ali mu je domet ograničen na samo 12km u tom režimu. Električna energija dobija se iz baterije kapaciteta 6,1kWh, koja je teška 89kg. Mercedes-AMG je priznao da je ova baterija dizajnirana samo za isporuku energije, a ne produžavanje autonomije automobila.

Pored električnog režima, tu su i uobičajeni Comfrot, Sport, Sport+, Race, Slippery i individualni program. Postoje četiri postavke za rekuperaciju energije kočenja, od nulte do vožnje jednom papučicom. Adaptivno AMG vazdušno ogibljenje je standardno, a za bezbedno zaustavljanje brinu se AMG karbon-keramičke kočnice.

Uprkos ogromnoj snazi, novi AMG GT 4-Door 63 S E-Performance ne izgleda drugačije od ostalih članova ove serije. Jedini specifični detalji su priključak za punjenje baterije na zadnjem braniku, oblik izduvnih cevi i crvena boja na oznaci modela, uz E-Performance oznake na bokovima. Jedina izmena u kabini su na ekranu u vezi sa hibridnim pogonom, a tu je i novi AMG upravljač.

Zvanična premijera modela uslediće na Sajmu automobila u Minhenu sledeće sedmice.

Prethodni tekstNestašica čipova i tokom 2022.
Sledeći tekstF1: Botas osvojio pol poziciju za sprint u Monci, ali startuje sa začelja u nedelju

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here