Cupra nagovestila novi koncept

0
46
NAS SPONZOR

Cupra je ovom slikom najavila novi konceptualni automobil koji će biti predstavljen u septembru na Sajmu automobila u Minhenu. To će biti prethodnik ključnog “urbanog električnog vozila” ove marke od 2025. godine.

Koncept UrbanRebel najaviće i dizajn budućeg serijskog modela, ali ne u svim detaljima. Ovo će, ipak, biti trkačka interpretacija budućeg električnog modela iz niže klase.

Šef SEAT-a i Cupre Vejn Grifits izjavio je da će jedna od ovih marki biti prva unutar Volkswagen grupacije koja će koristiti novu početnu platformu za električne modele MEB Entry, čiji razvoj još traje. Platforma je namenjena modelima manjih dimenzija.

Koncept je opisan kao trkački automobil, a slika to podržava. Vidljivo je veliko zadnje krilo sa trkačkim brojevima na tablici i integrisano zadnje stop svetlo. Nagovešteno je da će koncept imati dvoja ili troja vrata.

Posle lansiranja Cuprinog električnog modela 2025. godine, modele na istoj MEB Entry platfromi predstaviče i marke Volkswagen i Škoda. Nova platforma omogućiće niže proizvodne troškove i ugrađivanje manjih baterijskih paketa.

Prethodni tekstDacia najavila model Jogger
Sledeći tekstPorsche Taycan dobio novu tehnologiju

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here