Porsche Taycan dobio novu tehnologiju

0
44
NAS SPONZOR

Porsche je osvežio model Taycan za 2022. godinu povećanjem autonomije, unapređenjem tehnologije i većim brojem opcija za personalizaciju. Prodaja poboljšanog Taycana počinje u septembru.

Osveženi Taycan neće biti klasifikovan kao novi model, pa se neće menjati ni dosadašnje specifikacije o autonomiji. Ipak, Porsche obećava poboljšanje maksimalnog dometa u realnim uslovima vožnje zahvaljujući novim tehnologijama.

U režimima Normal ili Range automobil isključuje prednji motor kada nije teže opterećen i time smanjuje frikcione gubitke energije. Pored toga, pogon je ograničen na zadnji agregat kada vozilo krstari ili stoji u mestu, a prednji motor se aktivira u u milisekundama kada vozaču zatraži više snage.

Poboljšan je i sistem termalne kontrole koji omogućava da se baterija koja radi na naponu od 800V zagrejava na višu temperaturu nego do sada. To omogućava brže punjenje. Porsche navodi da se toplota koja se gubi u tom procesu sada bolje iskorištava za samu regulaciju temperature baterije.

Multimedijalni sistem šeste generacije u kabini dobio je prvi put integraciju Android Auto tehnologije pored postojeće Apple Carplay. Poboljšano je i prepoznavanje glasovnih komandi, a satelitska navigacija brže vrši proračune. Manje izmene pretrpeo je i dizajn interfejsa.

Revidirani Taycan ima i daljinsku kontrolu parkiranja, a opciono i daljinsku asistenciju za parkiranje. To znači da vozilo može da se parkira upotrebom aplikacije za pametne telefone, bez vozača za upravljačem. Automobil može da se parkira u garaži automatski uz pomoć ultrazvučnih senzora i spoljnih kamera.

Nisu izvršene stilske izmene na samom automobilu, ali je Porsche sada ponudio više opcija za boju karoserije – čak 65 pored dosadašnjih 17. Izmene obuhvataju sve verzije Taycana, uključujuči Cross Turismo.

Prethodni tekstCupra nagovestila novi koncept
Sledeći tekstKia priprema evropski Sportage

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here