Opel Rocks-e za urbanu mobilnost

0
54
NAS SPONZOR

Opel je prikazao mali električni model Rocks-e, koji je, prema saopštenju kompanije, idealno rešenje za održivu urbanu mobilnost (Sustainable Urban Mobility – SUM). Reč je o rebrendiranom modelu Citroen Ami, a prema klasifikaciji Evropske unije, ova vozila su kvadricikli.

Prema ovoj klasifikaciji, laki kvadricikli ne mogu biti teži od 425kg, ne računajući bateriju. Rocks-e je preuzeo bateriju od 5,5kWh iz francuskog sestrinskog modela, a maksimalna autonomija sa jedim punjenjem je 75km. Punjenje prazne baterije traje oko tri i po sata na običnoj kućnoj utičnici i korištenjem fabričkog kabla dužine 3 metra.

Kao i kod Cotroena Ami, vrata se otvaraju u suprotnim smerovima, a Rocks-e ima nekoliko delova karoserije koji su zajednički za oba automobila. Opelov električni dvosed dobio je Vizor dizajnerski tretman prednjeg kraja. Kabine su im iste, a jedina razlika je logo.

Rocks-e je dugačak 2,41 metar, a pokreće ga električni agregat od samo 8KS. Maksmalna brzina je 45km/h. U Evropi ovim vozilom zakonski mogu da upravljaju svi od 15 godina starosti i idealno je za gradsko okruženje sa krugom okretanja od 7,2 metra. U njega mogu da se smeste i osobe više od 190cm.

Prodaja kreće ove jeseni u Nemačkoj, a vozilo će moći da se kupi u pojedinim salonima ili poruči putem interneta. Prodaja će biti proširena na još neka evropska tržišta tokom 2022. U Nemačkoj će postojati tri nivoa trima – osnovni, Klub i TeKno.

 

Prethodni tekstŽenevski sajam sarađuje sa Katarom
Sledeći tekstDacia najavila model Jogger

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here