Volkswagen Atlas Cross Sport GT koncept

0
76
NAS SPONZOR

Volkswagen America je napravio specijalni Atlas Cross Sport GT koncept u saradnji sa entuzijastom za Volkswagen marku Džejmijem Orom (Jamie Orr). Kao osnova je poslužio fabrički Atlas SEL Premium R-Line model, koji je potom dobio seriju modifikacija.

Među njima su ST ogibljenje XTA Plus 3, koje je spustilo automobil, potom Yokohama Advan Sport V105 UHP pneumatici dimenzija 285/35R22 i ABT Sport HR felne. Prednje osmoklipne čeljusti su marke TAROX.

Ispod poklopca motora je EA888 dvolitarski turbo motor sa četiri cilindra iz Golfa R. Dodat je IS38 turbo i još jedan prednji hladnjak iz sedme generacije Golfa R. Volkswagen je saopštio da agregat isporučuje više od 300KS. Snaga se prenosi preko sedmostepenog automatskog menjača sa dva kvačila na sva četiri točka.

Specijalni Atlas ofarban je u plavu boju koja se nudi u Evropi za druge Volkswagenove modele. Ostale izmene eskterijera obuhvataju crni trim visokog sjaja umesto hroma i GT oznake.

Plava boja upotrebljena je i u kabini, koja je preuređena u prostor za četiri osobe, sa Recaro sedištima. Između zadnjih sedišta je nova konzola sa dodatnim USB portovima.

Nema nagoveštaja da bi koncept mogao da se nađe u serijskoj proizvodnji, ali će biti korišten u promotivne svrhe tokom ove godine.

Prethodni tekstF1: Hamiltonu pol pozicija u Mađarskoj
Sledeći tekstF1: Okon pobednik po prvi put u F1 karijeri

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here