Nova platforma i šestocilindraš za Mazdu CX-5

0
11
NAS SPONZOR

Mazda je potvrdila da će nova generacija modela CX-5 biti zasnovana na novoj platformi u koju će se ugrađivati redni motor sa šest cilindara. Prototip je uočen na testovima još u maju.

Informaciju o platformi i motoru novinarima je potvrdio na prezentaciji Vineš Bhindi, direktor Mazde u Australiji. On je rekao da Mazda nastavlja sa ulaganjima u veoma efikasne motore sa unutrašnjim sagorevanjem iz porodice SkyActiv-X, a najavio je i nove redne motore sa šest cilindara koji će se ugrađivati u CX-5 i veće modele.

Za sada nema detalja o platformi i novom agregatu, a specijalizovani mediji o automobilizmu prenose da će Mazda početkom 2022. godine početi proizvodnju modela sa zadnim pogonom i rednim šestocilindričnim motorom. Očekuje se da će limuzina Mazda 6 dobiti i novi pogon na zadnjim i svim točkovima i da će u ponudi ostati i dizel motori.

CX-5 je najprodavaniji Mazdin model. Tokom 2020. godine, koju je obeležila pandemija, prodat je 361.051 primerak, pa zato ne čudi odluka da ovaj profitabilni model bude osvežen.

Prethodni tekstBugatti Chiron Super Sport
Sledeći tekst2021 Volkswagen Polo GTI

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here