Bugatti Chiron Super Sport

0
15
NAS SPONZOR

Bugatti je zadivio svetsku javnost kada je 2019. godine verzija Chirona sa oznakom Super Sport 300+ uspela da postigne brzinu od 490km/h (300 milja na čas), čime je postao ubedljivo najbrži serijski automobil, iako rezultat nije priznat kao rekord pošto nije obavljena vožnja u suprotnom smeru.

Sada je predstavljena verzija Chiron Super Sport – u suštini isti automobil, ali sa dodatim luksuzom i mekše podešenom šasijom. Maksimalna brzina ograničena je na 440km/h. Bugatti je objavio podatak o ubrzanju od 0-100km/h za manje od 3 sekunde, do 200km/h za 5,8 sekundi, a do 300km/h za 12,1 sekundu, Automobil postiže brzinu od 400km/h za 7% brže od ostalih verzija Chirona.

Za raziku od varijante Pur Sport, koja je fokusirana na stazu, Chiron Super Sport je usmeren na maksimalnu brzinu. Zbog toga ima drugačije optimizovan aerodinamički paket. Presudna je sposobnost automobila da ostane čvrsto prilepljen za asfalt pri velikim brzinama i zato ima novu zadnju produženu sekciju za skoro 25cm i širi zadnji difuzor sa integrisanim završecima izduvnih cevi. Mnogi od novih delova napravljeni su 3D štampanjem.

Za pogon se koristi poznati osmolitarski W15 motor sa četiri turba, ali je snaga povećana na 1.600K. Chiron Super Sport koristi set jedinstvenih Michelin Pilot Super Sport Cup 2 pneumatika koji su deklarisani za brzine do 510km/h.

Bugatti se potrudio da šasija ovog Chirona osigura stabilnost pri visokim brzinam, ali i udobnost. Vozač može da bira između više režima vožnje: EB, Handling, Autobahn i Top Speed. Ovaj Chiron je dobio i specifičan dizajn upravljača.

Prethodni tekst2022 Opel Astra
Sledeći tekstNova platforma i šestocilindraš za Mazdu CX-5

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here