Mercedes objedinjuje AMG, Maybach i G klasu

0
78
NAS SPONZOR

Mercedes-Benz planira da u septembru predstavi novu poslovnu grupu koju će činiti AMG, Maybach i G klasa. Ovaj potez biće objavljen na Sajmu automobila u Minhneu.

Mercedes će na ovaj način smanjiti marketinške troškove, što je deo plana direktora Ole Kalenijusa o povećanju produktivnosti i profitabilnosti, sa fokusom na što veću maržu zarade. Očekuje se da će novu poslovnu grupu predvoditi šef AMG-a Filip Šimer.

AMG je Mercedesovo odeljenje za automobile visokih performansi, Maybach je rival kompanijama Rolls-Royce i Bentley, a ponuda G klase sastoji se samo od luksuznih vozila spremnih za vožnju van puteva.

“Jačanje naših marki je važan stub u strategiji Mercedes-Benza. Nećemo samo očuvati nezavisnost, snažne identitete i evoluirati korporative kulture pojedinačnih marki, nego ćemo ih dodatno proširiti i zaoštriti”, izjavio je portparol nemačke kompanije evropskom izdanju Automotiv njuza (Automotive News).

Portparol je rekao da je u toku proces dizajniranja i evaluacije potencijala u različitim oblastima.

U ovom trenutku nije poznato kako će formalno izgledati struktura nove grupacije. Izvori iz kompanije su rekli da za sada nije planirano da se ova grupa izdvoji u samostalni poslovni entitet.

Reorganizacija će uslediti u vreme kada Mercedes-AMG ove godine predstavlja svoj prvi elektrifikovani model. Novi hibridni pogon je derivat iz Mercedes-AMG Petronas F1 trkačkog automobila.

Prethodni tekstRekordan drugi kvartal za Teslu
Sledeći tekstStigao je novi Porsche GTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here