Rekordan drugi kvartal za Teslu

0
8
NAS SPONZOR

Kompanija Tesla isporučila je 201.250 automobila širom sveta u drugom kvartalu, što je rekord za ovog proizvođača električnih automobila. Iako kompanija ne objavljuje podatke odvojeno po svetskim regionima, sve ukazuje na dobru prodaju u Kini.

Najbolje su se prodavali Model 3 i Model Y, koji se proizvode u Šangaju i Kaliforniji.

“Naši timovi su obavili izuzetan posao u navigaciji kroz izazove globalnog lanca za isporuke i logistike”, saopštila je kompanija Ilona Maska. Sjedinjene Američke Države i Kina su najvažnija tržišta za ovu kompaniju.

Kvartalne isporuke su najvažniji indikatori uspešnosti poslovanja Tesle. Od toga zavise finansijski rezultati, a uspeh Tesle je svojevrsno merilo popularnosti električnih vozila, pošto je ova kompanija tržišni lider u ovom segmentu.

Tesla je isporučio 199.360 primeraka Modela 3 i Y u drugom kvartalu, a proizveo ih je ukupno 206.421. Isporučeno je i 1.890 primeraka modela S i X, a proizvedeno ih je 2.340.

Američka kompanija prošlog meseca je predstavila novi Model S Plaid, svoj najbrži serijski automobil do sada. Mask je rekao da je Plaid prekretnica i automobil koji dokazuje superiornost električnih automobila.

Prethodni tekstPorsche Cayenne Turbo GT
Sledeći tekstMercedes objedinjuje AMG, Maybach i G klasu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here