Slab početak prodaje Volkswagen ID modela u Kini

0
39
NAS SPONZOR

Početak prodaje Volkswagenovih električnih ID modela u Kini obeležen je slabim interesovanjem kupaca. Kompanija se pripremila za masovnu proizvodnju ovih automobila u saradnji sa kineskim partnerima FAW i SAIC, ali se nakon premijere modela ID.4 prodaje tek nešto više od 1.000 primeraka mesečno.

Agencija Rojters (Reuters) prenela je da je u maju prodato samo 1.213 primeraka ID.4 i da je to “zabrinjavajuće spor početak”. To ne samo da je nizak broj prodatih auotmobila, nego je manji od aprilske prodaje za oko 200 vozila. Od februara je prodato ukupno manje od 5.000 primeraka ovog električnog krosovera.

Volkswagen trenutno u Kini prodaje ID.4, a tokom godine počeće i prodaja većeg ID.6.

Rojters navodi da dve fabrike u kojima se proizvode ovi automobili rade sa manje od 10% kapaciteta (koji iznosi do 300.000 vozila godišnje za svaku) i da se očekivala godišnja prodaja ID.4 od 50.000 do 60.000 jedinica.

Zanimljivo je da u Evropi stvari stoje drugačije i da se ID.4 prodaje prilično dobro. Među glavnim razlozima slabijeg početka prodaje u Kini su veoma oštra konkurencija u segmentu električnih modela u toj zemlji, slabija opremljenost VW modela pametnim funkcijama i prelazak na model prodaje novih vozila u kojem se kombijunu tradicionalni saloni, onlajn prodaja i završavanje kompletne transakcije preko agenata prodaje.

Volkswagen planira da poveća broj ID radnji u Kini sa 12 na preko 100 do kraja godine, a broj agenata koji prodaju ID modele sa 825 na više od 1.000. Ostaje da se vidi da li će ovo rezultovati rastom prodaje u drugom delu godine.

Prethodni tekstVolkswagen: Kraj za SUS modele do 2035.
Sledeći tekstVolkswagen Golf R dobio karavansku verziju

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here