Volkswagen: Kraj za SUS modele do 2035.

0
88
NAS SPONZOR

Volkswagen će do 2035. godine prestati da prodaje automobile opremljene SUS motorima i u potpunosti će preći na električna vozila. Ovaj prelaz dogodiće se nešto kasnije u Sjedinjenim Američkim Državama i Kini, izjavio je šef prodaje u nemačkoj kompaniji Klaus Celmer.

“U Evropi ćemo izaći iz posla sa vozilima sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem od 2033. do 2035, a u SAD i Kini nešto kasnije”, rekao je Celmer u intervjuu za nemački list “Muenchen Merkur”.

On je rekao da će proces prelaska na električne automobile u Južnoj Americi i Africi potrajati nešto duže zbog neodgovarajućih političkih i infrastrukturnih okvirnih uslova.

Prema Volkswagenovoj strategiji ubrzanog prelaska na električna vozila objavljenoj 5. marta, kompanja planira da do 2030. godine postigne da joj 70% prodaje u Evropi čine električni modeli.

To će pripremiti kompaniju za moguće nove ciljeve klimatske politike Evropske unije, kao i za period nakon toga, rekao je Celmer. On je izjavio da čitav Volkswagen do 2050. godine treba da postane ugljenično neutralan.

Volkswagenov plan za prelazak na električne modele je nešto manje ambiciozan nego Audijev, koji posluje u istoj grupaciji. Audi planira da izbaci motore sa unutrašnjim sagorevanjem sa većine tržišta do 2033. godine.

Evropska unija pooštrava propise o emisijama CO2 i primorava proizvođače automobila da ubrzano razvijaju tehnologije niskih emisija ili će se suočiti sa kaznama ukoliko prekorače CO2 ograničenja.

Prethodni tekstStigao je novi Porsche GTS
Sledeći tekstSlab početak prodaje Volkswagen ID modela u Kini

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here