Ferrari predstavio hibridni 296 GTB

0
50
NAS SPONZOR

Ferrari je predstavio potpuno novi 296 GTB, supermodel sa plag-in hibridnim pogonom koji je u katalogu smešten ispod F8 Tributa i rival je nedavno predstavljenom plag in hibridnom McLarenu Artura.

Ovo je prvi Ferrari za puteve sa šestocilindričnim motorom nakon Dina 246 GT iz 1974. gidine i prepun je nove tehnologije. Dizajniran je za vrhunske performanse uz što manji uticaj koji se vrši na okolinu. Cena u Evropi počinje od 269.000 EUR.

Automobil ima plag-in hibridni pogon čiji je centar 2,9 litarski V6 motor sa dva turba. Ukupna snaga sistema je 830KS i 740Nm. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h traje 2,9 sekundi, a maksimalna brzina je iznad 330km/h. Ugao cilindarad V6 motora je 120 stepeni, a Ferrari napominje da to spušta težište i ima pozitivan efekat na upravljivost.

Bez električne asistencije ovaj motor isporučuje 660KS, što je rekordna specifična vrednost za bilo koji serijski agregat sa unutrašnjim sagorevanjem. Ovde se isporučuje 220KS po litri zapremine. 296 GTB ima pogon samo na zadnjim točkovima i ima jedan električni motor smešten između benzinskog agregata i osmostepenog automatskog menjača. Ugrađena je relativno mala baterija od 7,45kWh, koja omogućava vožnju na električnu energiju od 25km.

Šasija je opremljena kočnicama sa električnom vezom i magnetski kontrolisanim adaptivnim amortizerima. Međuosovinski razmak je smanjen za 50mm u poređenju sa prethodnim modelima sa centralno smeštenim motorom, što je poboljšalo agilnost u krivinama. To je omogućeno i ugradnjom nešto kraćeg motora, koji je za 30kg lakši od 3,9 litarske V8 jedinice. Čitav automobil je težak 1.470kg.

Postoji šest režima za podešavanje šasije i ugrađen je najnoviji softver za kontrolu prijanjanja, koji obuhvata novu verziju sistema za kontrolu bočnog proklizavanja. Ova softver prima podatke od senzora na šasiji i procenjuje količinu prijanjanja na zadnjim pneumaticima da bi pružio onoliko pomoći koliko je potrebno da bi vozilo kontrolisano proklizavalo.

Tu je i opcioni Asseto Fiorano paket koji podiže cenu na 302.000 EUR i donosi karbonski trim, tvrđe GT trkačke amortizere i pojedine redizajnirane panele, sa ukupnom ušedom težine od 12kg. Kupci mogu da odaberu specijalnu grafiku klasičnog Ferrarija 250 Le Man, Michelin Pilot Sport Cup 2 R pneumatike i lagani zadnji prozor koji štedi dodatna 3kg.

Ispod privlačno dizajnirane karoserije je sistem kanala za usmeravanje vazduha, uključujući spliter koji gura vazduh ispod nosa prema agresivno stilizovanjom zadnjem difuzoru. Tu je i aktivni zadnji spojler koji se podiže na zadnjem kraju i pruža dodatnih 100kg vertikalnog pritiska. Ferrari je saopštio da 296 GTB može da generiše 360kg vertikalne sile pri brzini od 250km/h kada je opremljen Asseto Fiorano paketom.

Kabina je evolucija koncepta uvedenog sa SF90 Staradale. Ova dva modela dele isti nivo tehnologije, ali je Ferrari saopštio da su se dizajneri potrudili da GTB dobije više sofisticirani i minimalistički izgled.

Prethodni tekst2021 Dacia Duster – novo lice, nove tehnologije
Sledeći tekstUskoro premijera Hyundai Elantre N

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here