Električni Peugeot e-Rifter stigao u prodaju

0
48
NAS SPONZOR

Peugeot je predstavio novi i potpuno električni e-Rifeter, koji će biti konkurent modelima Renault Kangoo ZE i budućem Mercedesu EQT.

Standardna oprema u početnom paketu obuhvata felne od 16 inča, LED dnevna svetla, prednje maglenke, crne krovne nosače, elektrifikovane retrovizore, zatamnjena zadnja stakla i elektrifikovana vrata prtljažnika.

Tu su i prednji i zadnji parking senzori, upozorenje na napuštanje saobraćajne trake i asistencija za kretanje na uzbrdici. Za razliku od Opela Combo-e Life, sa kojim deli platformu, e-Rifter standardno ima i kameru koja pokriva 180 stepeni za pogled unazad.

Kupci u kabini dobijaju kožni upravljač, klima uređaj, retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem, digitalnu instrument tablu od 10 inča i osmoinčni ekran za multimedijalne sadržaje sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama. Ugrađen je i sistem koji prima glasovne komande za medijske sadržaje, navigaciju i telefonske pozive.

U ponudi je i verzija sa produženim međuosovinskim razmakom sa sedam sedišta (sa 4,4 metra na 4,75 metara). Peugeot navodi da u ovom vozilu mogu da se prevoze predmeti dužine do 3 metra.

GT varijanta ima felne od 17 inča, drugačiji dizajn prednje maske i dodatne zaštitne panele na prednjem i zadnjem braniku. Kabina je opremljena dvozonskim klima uređajem, centralna konzola ima završnu obradu braon boje, drugačiji je tapacirung i dodate su kontrole za jačinu ventilacije na zadnjim sedištima.

Peugeot e-Rifetr ima električni agregat od 135KS i bateriju kapaciteta 50kWh. Ubrzanje od 0-100km/h traje 11,2 sekunde, a maksimalna autonomija je 275km. Maksimalna brzina je ograničena na 135km/h i postoje režimi vožnje Eco, Normal i Power. Baterija se sa standardnim punjačem puni za 7,5 sati, a sa snažnijim od 11kW punjenje se skraćuje na pet sati. Moguće je koristiti i brzi punjač od 100kW, a tada se prazna baterija puni do 80% kapaciteta za oko 30 minuta.

Kapacitet prtljažnika je od 775 litara do 4000 litara sa sklapanjem zadnjih sedišta u produženoj varijanti. U kabini se nalaze ladice i pretinci sa ukupno 186 litara prostora. Vučna snaga kombija je 750kg.

Prethodni tekstF1: Verštapen dominantan na kvalifikacijama u Francuskoj
Sledeći tekstLexus NX sa hibridnim pogonom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here