Kraj za Volvo C70 Convertible 2013.

0
1144
13volvo_c70_convertible_0.jpg

Direktor kompanije Volvo, Stephan Jacoby, je shvatio da, iako je njegova kompanija izašla iz ozbiljnih finansijskih poteškoća i da to nije bilo tako davno, još uvek postoje određeni problemi.

Čini se da je vodeći problem švedske kompanije nešto što svi znamo kao model Volvo C70, jedini kabriolet koji Volvo pravi. Model predviđen za proizvodnju do 2013, međutim, biće poznat kao jedini kabriolet koji je švedska kompanije napravila, jer će te godine prestati da se proizvodi. Ne samo to, Volvo će morati da zatvori svoju fabriku koja ga pravi. Pomenuti pogon se nalazi u mestu Uddevalla i to je jedna od najboljih fabrika u Severnoj Evropi. Jacoby tvrdi da je uprkos brojnim pozitivnim stvarima, fabrika iz mesta Udevalla trenutno suvišna za švedsku kompaniju, jer ne prodaju dovoljno vozila koja izlaze iz nje.

13volvo_c70_convertible_1.jpg

Volvo trenutno proizvodi 10.000 vozila u ovom postrojenju i dok pogon radi, radi na samo 65% kapaciteta, što je još uvek prilično skup posao za kompaniju koja se bori za opstanak na tržištu. Fabrika će biti zatvorena do 2013, a 600 zaposlenih dobiće ponuđen posao na drugim Volvo lokacijama ili novčanu naknadu u skladu sa zakonom.

13volvo_c70_convertible_2.jpg

 

Žalosno je ovo što će se desiti, jer poznati švedski proizvođač automobila ne može sebi da priušti da mu moderna fabrika radi sa samo 65% kapaciteta, ali je sjajno čuti da je Volvo dovoljno odgovoran da ne rasipa novac na takve poslove.


 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here