Nissan Juke-R. Spolja Juke, unutra GT-R!

0
1805
Image

 

Nissan će u saradnji sa britanskim timom RML razviti jedinstveni Juke-R, koji je zapravo „mešanac" između klasičnog Juke-a i „Godzile" – Nissan GT-R modela. Snažan, divalj, može da bude brz na asfaltu i van njega. Pravi supermoto!

Uspeh u prodaji Qashqai i Juke modela je omogućio da Nissan odobri proizvodnju ovog, jedinstvenog, vozila koje će integrisati sve vrednosti koje se nude kroz krosover modele Nissan ponude sa onime što nudi perjanica ove kompanije – GT-R. Rezultat je "super krosover".

Image

 

Juke-R će proizvesti renomirani Ray Mallock Limited tim, a tehnički supervizor će biti evropski Nissan Tehnološki Centar (NTC-E).

Za one koji ne prate dešavanja na svetskim trkačkim stazama RML tim je odgovoran za pripremanje i vođenje Chevrolet WTCC tima (Lacetti i Cruze modeli), zatim su zaduženi za pripremu fabričkih BTCC timova kompanija Volvo i Vauxhall, a pripremali su za potrebe privatnih BTCC timova i model SEAT Toledo. Veoma značajno angažovanje imaju i na endurans trkama gde RML tim već dugi niz godina nastupa u LMP2 klasi sa dosta uspeha (dve pobede na 24 časa Le Mansa, šampionska titula LMS u 2007).

Image

 

Proširena karoserija kako bi Juke mogao da prihvati donji postroj preuzet sa GT-R modela u kombinaciji sa agresivnim aerodinamičkim komponentama čine Juke-R veoma upadljivim automobilom. Juke-R, naravno, koristi kočioni sistem modela GT-R, a na fotografijama se jasno vide felne koje su takođe preuzete sa GT-R modela.

Image

 

Pod haubom se nalazi poznati RB38DETT. U pitanju 3,8 litarski twin turbo V6 sa šestostepenim menjačem. Performanse agregata su svima poznate, a treba očekivati da će RML sasvim sigurno dodatno "naviti" jedan od najsnažnijih serijskih agregata današnjice.

Image

 

U unutrašnjosti je opet pomešan krosover stil sa elementima super automobila. Komandna tabla je modifikovana kako bi prihvatila brojne pokazivače i 7" TFT ekran iz GT-R, a veoma zanimljiva konzola modela Juke je praktično nedirnuta. Trkačka sedišta sa pojasevima "u pet tačaka" se nalaze unutar FIA homolgiranog zaštitnog kaveza.

Paul Willcox, Podpredsednik za prodaju i marketing Nissan Evropa, je izjavio: Nissan Juke je jedan od najzanimljivijih automobila na tržištu. Upečatljiv dizajn se dopao brojnim evropskim kupcima, pa smo samo jednu godinu nakon početka prodaje premašili 100.000 prodatih jedinica.

Juke-R je samo način da istražimo novu teritoriju – sportski derivat kompaktnog krosovera. Juke-R će biti podjednako snalažljiv kako na stazi, a tako i van nje, kao i van asfaltnog druma".

RML će napraviti samo dva Juke-R automobila. Jedan sa volanom sa desne i jedan sa volanom sa leve strane.

{youtube}aq9ioyLZVXE?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

Za više informacija posetite zvaničan Juke YouTube/Facebook „kanal".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here