Električni Mustang popularniji od benzinskog

0
81
NAS SPONZOR

Ford je napravio značajan korak ka prelasku na električne modele time što je od početka godine proizveo više električnih verzija Mustanga nego onih sa benzinskim motorima.

Ove godine je u fabrici u Mekisku napravljeno 27.816 električnih Mustanga Mach-E, a u Mičigenu je proizvedeno 26.089 primeraka Mustanga sa tradicionalnim SUS motorom.

Direktor Forda Džim Farli izjavio je prošle sedmice da očekuje da će do 2030. goidine četiri od deset prodatih Fordovih automobila biti električni i predstavio plan o povećanju ulaganja u baterijske modele za 36%, na 30 milijardi dolara.

Mach-E je stigao u prodaju krajem prošle godine, a prošlog meseca je bio njaprodavaniji model u Norveškoj. U SAD, gde se prihvatanje elektirčnih vozila odvija nešto sporije, benzinski Mustang je i dalje tri puta prodavaniji od električnog.

“Mach-E se prodaje mnogo boje nego što smo očekivali, pa smo potrošili sve zalihe. Mach-E dobro ide širom sveta, ali se u SAD na njega čeka mesecima”, rekao je Farli novinarima na ceremoniji predstavljanja električnog F-150 Lighning pikap modela.

Globalna nestačica kompjuterskih čipova u automobilskoj industriji doprinela je tome da električni Mustang prestigne tradicionalni. Farli je rekao da su za Ford prioritet najnoviji modeli, poput Macha E i Bronca i da se na njih troše smanjene zalihe poluprovodnika. U Fordovoj fabrici u Mičigenu prošlog meseca nije napravljen nijedan Mustang sa banzinskim motorom.

Prethodni tekstNovi Toyotin mini model stiže iz Češke
Sledeći tekstUnikatni Bugatti La Voiture Noire spreman za isporuku

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here