Fiat prelazi na električne modele do 2030.

0
31
NAS SPONZOR

Fiat je još jedan proizvođač auotmobila koji je najavio prelazak na prodaju isključivo modela sa električnim pogonom do 2030. godine.

“Između 2025. i 2030 naša proizvodna linija postepeno će postati samo električna. To će biti radikalna promena za Fiat”, saopštio je šef ove marke Oliver Fransoa.

On je rekao da Fiat ima dužnost da na tržište donese električne automobile koji ne koštaju više od onih sa SUS motorima i da to uradi što je pre moguće, u skladu sa pojeftinjenjem baterija.

Fiat za sada nema u najavi nijedan novi model, ali je nagovestio da će tokom prelaska na električne automobile ostati u suštini marka za vozila manjih dimenzija.

Fransoa je objavio ovu informaciju u društvu poznatog arhitekte Stefana Boerija, a sa njim je razgovarao o urbanoj mobilnosti i pozitivnom uticaju električnih automobila na kvalitet vazduha u gradovima.

Fiat je saopštio da će rad arhitekata poput Boerija biti od suštinskog značaja ukoliko električni automobili postanu masovno prihvaćeni. Biće potrebna izgradnja stambenih zgrada sa mestima za punjenje baterija, kao i adaptacija postojećih objekata.

“kada uzmemo u obzir da su gradovi odgovorni za više od 70% emisija CO2, koje su u korenu globalnog zagrevanja i emisija polutanata koji ugrožavaju naše zdravlje, jasno je da gradovi moraju najviše da se promene”, objasnio je Boeri.

Prethodni tekstDobra prodaja hibrida i električnih modela
Sledeći tekstNovi Toyotin mini model stiže iz Češke

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here