Mountune paketi za Ford Fiestu ST i Pumu ST

0
114
NAS SPONZOR

Mountune je objavio nove tjunerske pakete za 1,5 litarski Ecoboost turbo motor iz modela Ford Fiesta ST i Puma ST. Novi paket M260 pridružuje se ranije predstavljenim M225 i M235, koji su dostupni za Fiestu ST, i donosi 260KS, kao što naziv i sugeriše.

Makismalni obrtni momenat je povećan na 365Nm, a ta vrednost je neznatno manja nego kod novog Volkswagen Golfa GtI Clubsport, ali je ovaj automobil znatno lakši. Povećanje za 60KS i 75Nm u odnosu na fabričku Fiestu ST i Pumu ST postignuto je remapiranjem ECU jedinice, ali je Mountune dodao i novi interkuler i komplet cevi u motoru radi bolje kontrole temperature motora.

Zadržan je fabrički izduvni sitem sa katalitičkim konvertorom, pa vrednost emisija nije poremećena.

Inženjeri tjunerske kuće uspeli su da iz standardnog hardvera izvuku nove funkcije, poput kontrole brzog starta, novih parametara za rad leptira izduvnog sistema i optimizacije rada menjača tokom izmena stepena prenosa nagore.

M260 paket košta 675 funti, a oni koji već poseduju Fiestu sa nekom nižom kalibracijom dobijaju ovo unapređenje za 99 funti. Poboljšanje hlađenja nije obavezno, ali je svakako preporučljivo s obzirom na pojačanje motora

Prethodni tekstDahler – Paket za BMW X7 M50i
Sledeći tekstElektrični Rimac Nevera ima 1914KS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here