Električni Rimac Nevera ima 1914KS

0
16
NAS SPONZOR

Hrvatska kompanija Rimac Automobili predstavila je novi hipermodel nazvan Nevera, čije su performanse na nivou rivala koji su još u pripremi, poput Teslinog Roadstera.

Nevera je razvijena iz koncepta C_Two i ima četiri električna agregata, što osigurava pogon na svim točkovima, i pomenutih 1914KS i 2360Nm obrtnog momenta. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 1,85 sekundi, do 160km/h 4,3 sekunde, a do 300km/h 9,3 sekunde. Maksimalna brzina je 415km/h.

Baterija kapaciteta 120kWh omogućava autonomiju od 547km, a na punjaču od 500kW puni se od 0 do 80% kapaciteta za samo 19 minuta.

Nevera je opremljena Brembo kabon-keramičkim kočnicama sa šestoklipnim čeljustima i laganim kovanim aluminijumskim felnama. Kočioni sistem sarađuje sa tehnologijom za rekuperaciju energije kočenja, a Rimac tvrdi da je postignut najviši stepen iskorištavanja regenerativnog kočenja u poređenju sa bilo kojim drugim automobilom na tržištu.

Baterija je iskorištena i kao strukturni element i dodaje 37% krutosti Neverinoj karbonskoj monokok šasiji. Rimac tvrdi da je ovo najkruća struktura ikada u bilo kom automobilu.

Baterija je smeštena veoma nisko, između dve osovine, pa je odnos mase između prednjeg i zadnjeg kraja 48:52, što je povoljno za agilnost i upravljanje. Ovde pomaže i sistem vektorske raspodele obrtnog momenta druge generacije, koji deluje umesto konvencionalne kontrole prijanjanja i stabilnosti. Parametri su povezani sa sedam režima vožnje – Sport, Drift, Comfort, range, Track i dva lična režima, koji omogućavaju da vozač kombijune omiljene karakteristike i pristupi im tokom vožnje. U zavisnosti od odabranog režima vrši se i optimizacija aerodinamike.

Sa režimom Track aktivira se i asistent opisan kao veštačka inteligencija, koji pomaže vozaču da unapredi svoju veštinu na stazi.

Nevera je opremljena sa 12 ultrazvulnih senzora, 13 kamera, šest radara i NVIDIA Pegasus operativnim sistemom koji povezuje sve komponente. Automobil analizira način vožnje i sugeriše promene audio i vizuelnim naznakama. Podržan je i ugrađenom telemetrijom. Rimac je saopštio da će virtuelni asistent za stazu stići kao softversko unapređenje 2022. godine.

Kokpit sa dva sedišta opremljen je sa tri ekrana čiji prikaz vozač može da konfiguriše. Unutrašnjost je podeljena u dve zone, a primarno je da vozač uživa u vožnji i performansama. Ekran za multimediju je smešten u donjem segmentu centralne konzole, kao i ostale kontrole.

Rimac nudi i obiman program personalizacije vozila, pa vlasnici mogu da prilagode specifikacije svojim željama. Kupci mogu da biraju između GT, Signature i Timeless fabričkih specifikacija ili da krenu putem Bespoke paketa, kada su na raspolaganju sve opcije.

Nevera će biti ograničena na 150 primeraka, proizvodiće se u Hrvatskoj i koštaće od 2 miliona EUR. Svaki automobil imaće ličnu potvrdu od osnivača i direktora kompanije Matea Rimca.

Prethodni tekstMountune paketi za Ford Fiestu ST i Pumu ST
Sledeći tekstF1: Leklerk ponovo na pol poziciji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here