Arese RH95 – specijal sa Ferrarijevim genima

0
7
NAS SPONZOR

Italijanski proizvođač lkaroserija Carrozzeria Touring Superleggera ovegodine obeležava 95 godina postojanja i tim povodom je predstavios voj prvi model sa centralno smeštenim motorom. Arese RH95 je zasnovan na šasiji Ferrarija 488 GTB, ali je dožoveo brojne promene da bi se jasno razlikovao od tog automobila.

Pogonski sklop je ostao isti, a reč ej o 3,9 litarskom V8 benzinskom motoru sa dva turba, koji isporučuje 670KS. To je dovoljno z aubrzanje od 0-100km/h za 3 sekunde i maksimalnu brzinu od oko 330km/h.

Dizajneri Aresea RH95 bili su više fokusirani na svoju veštinu primene retro izgleda na savremenu platformu nego na performanse. Isti prisup su imali kada su napravili Disco Volante i Aero 3, koji su bili zasnovani na Alfa Romeu 8C odnosno Ferrariju F12.

Većina panela karoserije napravljena je od aluminijuma primenom tradicionalnih metoda, a vrata se otvaraju vertikalno. Ime automobila potiče od ulice Via per Arese u blizini Milana, gde se nalazi sedište Touring Superleggera, kao i suparničkog Zagata. Broj 95 je posveta godišnjici i osnivanju originalne kompanije 1926. godine, a RH su inicijali osobe koja je kupila prvi automobil.

Arese RH95 biće prvi put prikazan u javnosti na automobilskom skupu u Montereju u avgustu. Biće napravljeno samo 18 primeraka, a kupci će imati slobodu da sami dostave svoju šasiju.

 

Prethodni tekstNajavljena premijera Lexusa NX
Sledeći tekstPremijera novog BMW i4

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here