Premijera novog BMW i4

0
8
NAS SPONZOR

BMW je zvanično predstavio i4 – poptuno električnu limuzinu u stilu kupea koja je po veličini slična Seriji 3. Model je usmeren direktno protiv Teslinog Modela 3.

BMW i4 koristi CLAR modularnu arhitekturu. Dugačak je 4785mm, ima prtljažnik kapaciteta 470 litara i integrisanu supertanku litijum-jonsku bateriju ispod poda putničkog prostora kapaciteta 81kWh.

Na početku prodaje biće ponuđene dve verzije – eDrive40 sa pogonom na zadnjim točkovima i M50 sa xDrive prenosom snage na sve točkove. Prva ima 340KS i ubrzava od 0-100km/h za 5,7 sekundi, a maksimalna brzina je 190km/h. Deklarisana autonomija prema WLTP standardu je 590km.

Snažniji M50 ima M sportski trim i još jedan motor na prednjoj osovini. Ukupna snaga sistema je 545KS, što omogućava ubrzanje od 0-100km/h za 3,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 225km/h. Autonomija opada na 505km.

Oba vozila podržavaju punjenje snagom od 200kW, pa se baterija može napuniti od 10% do 80% za samo 31 minut.

Zvaničnici BMW-a najavili su da bi ponuda mogla biti proširena varijantama sa manjim baterijama i manjom autonomijom, ali i nižom početnom cenom. BMW sa ovim modelom nije bio fokusiran samo na autonomiju i vreme punjenja baterije, nego je pokušao da ga učini privlačnim i sa vozačkog stanovišta.

Nemačka kompanija napominje da novi i4 pruža kompletan repertoar performansi, a ne samo ubrzanje na pravcu. Ključ za to je postavka ogibljenja, koje je vazdušno na zadnoj osovini u standardnom paketu, dok M50 ima i adaptivne M amortizere. Obe verzije imaju novu dinamičku kontrolu stabilnosti koja reaguje 10 puta brže od konvencionalne tehnologije.

BMW navodi da krutost šasije, raspored težine i širi kolotrag nego kod Serije 3 osiguravaju veoma precizno upravljanje i komfor na dužim putovanjima. i4 ima i kontrolu brzog starta, režim kontrolisanog drifta, aktivne aerodinamičke elemente (koeficijent otpora je 0,24Cd).

Enterijerom dominira digitalna isntrument tabla od 12,3 inča zajedno sa ekranom za multimediju dijagonale 14,9 inča. Zadržan je i okrugli kontroler radi lakše navigacije po menijima tokom vožnje. BMW tvrdi da je unapređena tehnologija prepoznavanja glasovnih komandi.

Standardna oprema obuhvata kameru za pogled unazad, asistenciju za parkiranje, automatski klima uređaj i ambijentalno osvetljenje. Trim Sport donosi felne od 17 inča ili 18 inča opciono, sportski kožni upravljač, tapacirung od alkantare i veštačke kože i crnu boju visokog sjaja na tvrdim površinama.

i4 M50 ima M sport eksterijer i enterijer sa crnim kožnim tapacirungom, M ogibljenjem i električnim memorisanjem pozicije sedišta. Driving Assistant poluautonomna tehnologija je standardna, kao i bežično punjenje telefona i prikaz podataka na vetrobranu.

Prethodni tekstArese RH95 – specijal sa Ferrarijevim genima
Sledeći tekstAC Schnitzer poboljšanja za BMW M4

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here