Renault Arkana stigао u Evropu

0
483
NAS SPONZOR

Renault je uvrstio kupe-krosover model Arkana u evropsku ponudu sa elektrifikovanim benzinskim motorima. Model je predstavjen na Sajmu automobila u Moskvi 2018. godine, a prvobitno nije bio planiran za evropsko tržište.

Evropska verzija koristi CMF-B platformu za kompaktne modele Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse, koju koriste i Clio i Captur i podešena je specifično po ukusu vozača sa starog kontinenta.

 

Kupci mogu da biraju između 1,6 litarskog benzinsko-električnog hibridnog E-Tech motora od 145KS ili 1,3 litarskog turbo benzinca sa blagom hibridnom asistencijom, koji proizvodi 140KS.

Arkana ima klirens od 190mm i pojačanu zaštitu donjeg dela karoserije i blatobrana plastičnim elementima. Iako vozilo ima pet vrata, iz profila izgleda kao kupe. Automobil je dugačak 4568mm, visok 1571mm, a međuosovinski razmak mu je 2720mm.

Pred vozačem je digitalni displej dijagonale 4,2 inča, 7 inča ili 10,2 inča, a ekran za multimedijane sadržaje ima 7 ili 9,3 inča. Kapacitet prtljažnika je 513 litara, a kod hibridne verzije je 438 litara.

Arkana ima i RS Line verziju, sa specijalnim RS Line oznakama, dizajnerskim detaljima, hromiranim završecima izduvnih cevi i e-shifter menjačkim selektorom. Evropska verzija ovog modela proizvodiće se u Renaultovoj fabrici Busan u Južnoj Koreji.

Prethodni tekstPotpuno novi Smart u septembru
Sledeći tekstManhartova vizija VW Golfa GTI

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here