Potpuno novi Smart u septembru

0
19
NAS SPONZOR

Potpuno novi Smart biće prikazan kao koncept u Minhenu tokom međunarodnog sajma mobilnosti u septembru i to će biti uvod u serijski električni krosover model.

Potpredsednik odeljenja za prodaju i marketing u Smartu Danijel Leskau objavio je prve detalje koncepta, uključujući dve slike. Leskau je saopštio da će Smart biti više premijum orijentisan i tehnološki opremljeniji nego do sada, a upravo takvo pozicioniranje biće demonstrirano novim konceptom.

Dizajn je delo Gordena Vagenera, šefa dizajna u Mercedes-Benzu.

Proizvodna verzija koncepta biće model po veličini sličan MINI Countrymanu. Smart planira da ponudi i novu generaciju svojih tradicionalnih mini automobila.

Daimler je u procesu potpune obnove marke Smart, koje je u poslovnim problemima, a akcija će biti obavljena u saradnji sa kineskom kompanijom Geely. Ove dve firme su 2019. godine osnovale zajedničku kompaniju sa udelom u odnosu 50:50, koja će se baviti razvojem i proizvodnjom budućih Smartovih modela.

Prvi novi Smartov model očekuje se 2022. godine i to će verovatno biti serijska verzija budućeg konceptualnog krosovera. Očekuje se da će Geely isporučiti modularnu platfromu za nove Smartove električne modele.

Prethodni tekst2022 BMW M4 kabriolet
Sledeći tekstRenault Arkana stigао u Evropu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here