ZF razvija 4D radar

0
41
NAS SPONZOR

Kompanija ZF radi na razvoju 4D radara, sa povećanim dometom i rezolucijom, koji u obzir uzima i elevaciju radi što preciznije detekcije objekata.

Tradicionalni radari i sistemi zasnovani na kamerama, koji se koriste za autnomnu vožnju drugog nivoa, obično imaju domet do 200 metara. Povećani domet 4D radara mogao bi da omogući vozilima da uspešno savladavaju kompleksne situacije u vožnji na višem nivou automatizacije, izjavio je Mark Bolito, viši potpredsednik ZF-a za inženjerske poslove.

ZF planira isporuke 4D radara, sa dometom od 350 metara, najvećem kineskom proizvođaču automobila SAIC od sledeće godine. ZF navodi da ovaj sistem ima 16 puta veću rezoluciju od tipičnog automobilskog radara i da prima podatke u desetak tačaka od pešaka, u poređenju sa samo jednom ili dve.

Continental takođe razvija sisteme veće rezolucije koji koriste elevaciju, a njegov ARS540 4D radar vrši mapiranje okoline vozila u daljini do 300 metara.

Bolito napominje da 4D sistemi omogućavaju da vozilo identifikuje mnogo više tačaka sa podacima nego sistemi koji ne uzimaju u obzir elevaciju i da nova tehnologija omogućava detektovanje malih objekata, poput drvene palete na putu ili pneumatika.

Druga ključna stvar je sposobnost da radar vidi dimenzije i orijentaciju drugih vozila, što omogućava sistemu da razdvaja i klasifikuje vozila na putu koja su blizu jedna drugima. Bolito je naglasio da obrada tolike količine podataka iz okoline zahteva i veću procesorsku snagu.

Očekuje se da će tržište za 4D radare do 2025. godine donositi prihod od 6,4 milijardi dolara.

Prethodni tekstKimera Automobili interpretacija Lancije 037
Sledeći tekstAudi odbio ponudu da proda Lamborghini

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here