Kimera Automobili interpretacija Lancije 037

0
18
NAS SPONZOR

Italijanska kompanija Kimeri Automobili predstavila je svoju interpretaciju legendarnog reli modela Lancia 037 u homologaciji za obične puteve i najavila proizvodnju 37 primeraka po ceni od oko 480.000 EUR.

Automobil ne predstavlja preradu nego je napravljen “od praznog lista papira”, od savremenih materijala i primenom modernih tehnika. Monokok šasija je napravljena od cevastog čelika, a na nju su postavljeni paneli od ugljeničnih vlakana koji menjaju originalne kompozitne elemente od kevlara.

Ogibljenje sa dvostrukom viljuškom zadržano je kao kod originalnog automobila, a amortizeri su marke Ohlins.

Motor je potpuno novi 2,1 litarski četvorocilindraš koji ima i turbo i kompresor. Za razliku od originala, kompresor se pokreće električnom energijom, pa ne troši snagu samog motora kao što je slučaj kod potpuno mehaničkih jedinica.

Razvoj motora nadgledao je jedan od originalnih Lancijinih inženjera Klaudio Lombardi, a očekuje se da će agregat isporučivati između 500KS i 600KS, ali da će i dalje biti uglađen za upotrebu na običnim putevima. Pogon će biti na zadnjim točkovima preko šestostepenog manuelnog ili šestostepenog sekvencijalnog menjača. Stepeni prenosa moći će da se menjaju polugama smeštenim iza upravljača.

Felne će imati 18 ili 19 inča da bi mogle da prime znatno veće kočione sisteme nego originalni automobil.

Prethodni tekstManhartova vizija VW Golfa GTI
Sledeći tekstZF razvija 4D radar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here